Мечтата на всяка домакиня
g_ker - специалист
Имам проблем с долната кошница на съдомиялна машина "Горение" - ръждата е натиснала здраво и се налага да се сменя или да се прави .Опитах първо като цивилизованите хора - от цивилизованите държави,обаждане в сервиза за резервни части и след комуникиране 3-4 дни за разни номера и др. днеска ме сюрпризираха, че долната кошница струвала САМО 216.14 лв.ПОБЕСНЯХ та питането ми е дали някой е изпадал в подобна ситуация и дали е правел някъде.Извинявам се предварително , ако съм досадил на някого , но ПОЛУДЯХ.
Предварително благодаря на тези , които решат да споделят нешо по въпроса.
iveliks - специалист
проблема ти е ,че кошпицата е ръждясала и пречи на работата на съдомиялната .Ако е самата кошница неможе ли да я пръснат някъде и готово.
g_ker - специалист
Не проблема е , че пръчките от ръждата са изтъняли и се чупят.Благодаря за бързия отговор.
pif4o - специалист
Абе на колко години е тая миялка!?!?!?!? как така ще ръждясат на всичко от горе толкова че да изтънеят и да се чупят??? ако са 2-3 що не ги смениш с други и пак боя.
Spokoiniq - майстор
Ако е минала гаранцията тва са цените на кошниците, братле.Аргончик ти трябва, капва нови телчета и прахово.Препоръчвам обаче задължително песъкоструй преди тва, и то със ситен пясък, а не с шлака, защото ръждара не я ли махнеш ще цъфне под новата боя с гаранция.Ако си от София(че не видях) мога да ти кажа къде има такава песъкоструйка, всички други са едри за съжаление.
g_ker - специалист
Момци , благодаря за отговорите.Машината е от 8-9 години.Цените може наистина да са толкова обаче аз няма да им ги дам:)))) ще се боря сам или с нечия помощ от време на време и ще е направя е---и и кошницата, но тея пари нЕма да им ги дам.АЗ като нова тогаво е взех за около 600лв,а те сега ще ми искат 1/3 за кошницата - да правят това , което се прави когато супата е много гореща.
velsi - Почетен майстор
Иди в някой склад за метали и потърси някакъв тънък материал неръждавейка, примерно 3мм. Едва ли ще е много скъпо, защото се продава на килограм, а това не тегли нищо. После някой да ти завари бъдещата кошница. Аз бих постъпил така. Не вярвам да е чак толкова сложна като конструкция. Дори и да купиш неръждаема тел за заварките пак няма да излезе на тези пари.

Тема "Бесен съм" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: