Мечтата на всяка домакиня
vili - напреднал
Преди време имаше въпрос за това как да се ремонтират тези стар,грозни но иначе удобни /поне за мен/ бели шкафове.Аз не искам да ги покривам с фолио а да ги боядисам.Но моля Ви да ми обясните по подробно как да ги шкуря-с каква шкурка и какви бои трябва да купя.Супер начинаеща сам и затова Ви моля за по подробни обяснения.Много мерси :roll:
Profi Stroi - специалист
Едра шкурка да надраска покритието
Внимавай да не се отлепят ръбовете
Ако стане така се залепват с ютията:)
След едрата една ситна за да загладиш
И после бооя по твой избор и на цвят и марка
Големите магазини разполагат с доста такива:)
Тани - модератор
Profi прочети си поста по-горе и кажи ако не ци чувал за шкурка и ти кажат вече в магазина ,че има от P 40 до P1200 каква че вземеш ?

А относно съвета ти за боя просто нямам коментар! Стефане , знам , че четеш , въпреки че не пишеш , но ако някога си имал предвид че пиша така си бил прав и ако ми посочиш мои подобно постове ще мина да си ги изтрия всичките!
Emerald - модератор
Тани, не се заяждай! :wink: Продавачите в магазина прекрасно знаят кое е едра и кое дребна шкурка.
А и боята както стана ясно може да бъде каква ли не- през латекс и акрил и до блажна боя, емайл-лак и прочее...

Не е толкова важно боядисването на шкафовете, а оформянето и преправяне на фасона. Гладката кубична форма както си е скучна бяла, така ще бъде скучна и цветна.
Тани - модератор
Emerald написа:
Тани, не се заяждай! :wink: Продавачите в магазина прекрасно знаят кое е едра и кое дребна шкурка.
А и боята както стана ясно може да бъде каква ли не- през латекс и акрил и до блажна боя, емайл-лак и прочее...
Емералд , не искам да се заяждам и с тебе , но в повечето случаи продавачите НЕ знаят за повечето неща които ги питати дават отговори подобно на Profi stroi , който е професионален строител!
Супер начинаеща сам и затова Ви моля за по подробни обяснения.Много мерси Rolling Eyes
Просто колегата се опитваше да си направи безплатна реклама във форума и даваше някакви мъгляви обяснения , от които това тук май е едно от най смислените! Помолих колегата да бъде по-конкерен в отговорите си и той спря да пише!
Здравейте и от мен.Пак на темата за социалистическите кухненски ЦеКаШе-та.И мен не ме изпълват с възторг,но за сега мога да си позволя само козметични "процедури".Така,че давайте идеи!Ако сваля една-две от вратичките на горния ред и ги заменя със стъклени такива?Ефектни лайсни или дръжки?
velsi - Почетен майстор
Ефектни лайсни, специално за мебели, дръжи и други подобни би трябвало да има във всеки магазин за мебелен обков. Гледал съм такива в "ТЕКА - малкият свят на мебелиста", но нямам представа дали имат представителство във вашия град. Иначе идеята е много добра. Точно разните по-съвременни елементи на обкова и по-новите механизми правят сегашните кухни да изглеждат различно. В крайна сметка плоскостите са си плоскости.
Последна промяна от velsi на нед фев 11, 2007 12:19 pm, променено общо 1 път.
Тани - модератор
Колегата е абсолютно прав. Плоскостите са си плоскости и ако шкафчетата са здрави няма смисъл да ги сменяш. Достатъчно е да им смениш цвета със самозалепящо фолио и да смениш обкова и вече имаш нови мебели :-D Друга малко по скъпа , но много по ефектна идея - ВЪРХУ вратичките поставяш стъкло боядисано в избран от тебе цвят , който да подхода на интериора. Захващането става с алуминиеви лайсни , които се ползват и за кант. Хем се ефектно, хем се почиства лесно!
Хей,тази идея със стъклата много ми хареса!Малкият ми син рисува добре,ще му дам да изрисува няколко/само да не са черепи и кости :lol: /.Веднага обаче изскачат следващите въпроси...стъклото няма ли да натежи на вратичката?И може ли лайсните да се лепят?А понеже механизмите вече са "взели-дали" и вратичките отзяват,какво ще кажете за поставяне на магнити отвътре?
velsi - Почетен майстор
Зависи колко са големи вратичките, но няма чак толкова да натежат. Лайсните се лепят със силикон. Може и с Хелметекс. Пък за механизмите... то всъщност са едни изхвърлящи панти. Просто ги сменяш с нови. От допълнителни магнитчета не мисля, че ще има нужда, но ако искаш сложи си.

Тема "стари кухненски шкафове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: