Мечтата на всяка домакиня
Furera - специалист
Къде в София може да ми изрежат два термоплота на ъгъл ,така ,че като ги долепя един до друг да не се налага да слагам Т - образна лайсна.
shadowman - майстор
Там където ще ги монтираш точно 90 градуса ли е?
Furera - специалист
Да,но дори и малко да има разлика отзад на плотовете ,където ще се допират до стената мога да ги резна малко за стане на 90 градуса и нали после там има ъглов водобран който лови 3см и няма да се вижда.Предполагам се сещаш какво искам,мисля ,че се правеше това с оберфреза и шаблон.
shadowman - майстор
При рязане под 45 градуса не ти е нужен шаблон и оберфреза. Трябва ти наточен циркуляр и едно "скоби".
Правят се дупки от нелицевата страна на плота, мацая яко силикон и стягаш яко като гледаш да напасваш всичко.
Изображение
Furera - специалист
Имам в предвид друго:На двата плота се правят едни заоблени срезове на единия вътрешен ,а на другият външен,които се съединяват и като се стегнат с специални планки ,от далеч няма да кажеш ,че това са два плота ,а един.Виждал съм го ,но не мога да ти го обясня по добре.
shadowman - майстор
Това което описваш става с шаблон и фреза, но ряза под 45 градуса е друго нещо, ако всичко се направи както трябва и двата варианта са добри.
evdoki - специалист
Furera написа:
На двата плота се правят едни заоблени срезове на единия вътрешен ,а на другият външен,които се съединяват и като се стегнат с специални планки
Съединяването става с kitchen worktop jig . Необходима ти е оберфреза, този джиг и планки.
Някой от форума продаваше такъв .Планките са тези които shadowman показа. Малко видео
тук
shadowman - майстор
Няма спор, че нещата стават по интелигентни, дори в скоро време ще се опитам да вкарам този начин на работа в действие при мен. Тук трябва да се внимава като се стягат гайките двата плота да се идеално равни на лицето, че инак акоа единия настърча и някой плъзга нещо по плота може да направи сакътлъка.
Furera - специалист
Точно за това става дума , Благодаря на всички ,но въпроса ми е ,къде могат да ми го направят,защото аз нямам нито оберфреза ,нито шаблон.
Furera - специалист
Явно никой не си е правил кухненският плот по този начин.Няма проблеми ще търся други форуми и варианти.Бъдете благословенни.

Тема "Въпрос за термоплот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: