Мечтата на всяка домакиня
coldice - помощник
Здравейте!

Възможно ли е да се изнесе пералня на усвоена тераса в панелка (итонг, PVC дограма, теракот)? Дали може да понесе терасата тегло+вибрации от центрофугата?

Някой правил ли е такъв вариант?
dundurma - специалист
ако въпроса ти е на сериозно......................отивам да се самоубия ритуално :-D :-D :-D
coldice - помощник
напълно сериозен. аз не съм инженер, нито майстор, а домакиня, която се чуди как да си сбута уредите.

какво е погрешното във въпроса и може ли твоето мнение, моля?
velsi - Почетен майстор
Ами да речем, че такава тераса може да носи приблизително 500 кг на квадратен метър... ти си сметни дали може да си сложиш пералнята.
dundurma - специалист
coldice написа:
напълно сериозен. аз не съм инженер, нито майстор, а домакиня, която се чуди как да си сбута уредите.

какво е погрешното във въпроса и може ли твоето мнение, моля?
извинявам се,ако си се обидила................слагай спокойно пералнята и дори и печка можеш да сложиш :cuinlove: :cuinlove: :cuinlove:
coldice - помощник
благодаря ви за мненията.

като започнах да смятам на база на дадената цифра от 500 кг/кв.м. при квадратура от 2.7 кв.м. на балкона (с грубо приближение на теглата, разбира се) - излиза, че май нищо повече не бива да слагам на терасата :(

има 1 цяла къса стеничка от итонг, една ниска под 3-крила дограма, има изолация вътре и вън, има теракот, има печка.
ако излязат и двама души на балкона и май трябва да пада вече...

пропуснах да уточня, че терасата е от откритите, не е лоджия. оригиналните парапети бяха от железни пръчки и гофрирана пластмаса на предната страна.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Успокой се, сбъркала си сметките. Най-вероятно изходните ти данни са грешни. Няма да паднеш.
crez - майстор
Въпроса не е в паденето. Моят въпрос е как ще получиш 1-3% наклон на канализацията като там наблизо няма вертикален щранг, той е в средата на апартамента. Реши си този проблем, другият не е проблемен.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
60 метра може да мине до включване, Как видя проблем. И чупки и пунтове колкото иска, само вода е.
crez - майстор
n_a написа:
60 метра може да мине до включване, Как видя проблем. И чупки и пунтове колкото иска, само вода е.
Къде по пода на хола ли, или по стените на панелката? :?

Тема "Пералня на усвоена тераса - възможно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: