Мечтата на всяка домакиня
stiv1961 - майстор
Здравейте.Нов съм във форума и до сега само съм го разглеждал,но да ви кажа с голям интерес.Та сега ми предстои да монтирам в кухнята на сестра ми един бойлер за под мивка.Някой монтирал ли е такъв и ако е монтирал да каже с тръбите надолу или нагоре се монтира.В кашона нямаше никаква инструкция. http://eldominvest.com/bg/1/id/14/page/ ... -view.html
javor4o - специалист
С тръбите нагоре.Моя в къщи даже не съм го и закачил :-D стои си под мивката
успех :idea:
vesel - специалист
Монтира се така, че като го погледнеш, надписите да се четат нормално. Демек с тръбите нагоре. Предполага се, че дъното му стъпва на дъното на шкафа, тъй като е за под мивка :)
gorgidanchev - специалист
Извинете че се намесвам но винаги пише.Както е писъл колегата ако четеш натписа на фирмата нормално...без да си с колелетата нагоре монтираш.Има и стреки и други опътвания...Мислете :? :? :?
stiv1961 - майстор
И аз така си помислих,защото надписите са обърнати обратно спрямо тръбите,но до сега не съм виждал такъв и за това реших да попитам.А за ,,стреките"-такива няма,няма и никакво упътване.
Милен - майстор
Стрелки може и да няма но има цветова маркировка на тръбите червено топла и студена за синята тръба. Отзад на гърба на бойлера има и два отвора за закачване на куки на стената. Щом е за под кухня значи е под налягане и тогава трябва да има и предпазен вентил на студената вода, без него няма и гаранция. Хубаво е на изхода от вентила да сложиш някаква шлаухка към канала иначе ще ти мокри шкафовете.
stiv1961 - майстор
Цветовата маркировка си е както на 80-литровите-това го знам,но отзад има 4 отвора,а не 2.Предпазния клапан е същият като на големите и го слагам на входа на студената вода.Ясно ми е вече,че се монтира с тръбите на горе.Благодаря ви!

Тема "Монтаж на бойлер под мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: