• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
pif4o - специалист
Колеги изправен съм пред дилема която разбира се е плод на пустата криза и нямането на достатъчно пари за всичко което имам да правя.
Нямаше въобще да задавам този въпрос но ситуацията е следната. На долу приложената схема ще се прави кухненски бокс аз виках майстор, взима мерки направи проект ама като калколира сумата и излезна 2200 лева. (това е ПДЧ без никви излишни екстри по кухнята и шкафовете дето му се вика -сток) момчето прави много хубави кухни и ако ги имах тези пари нямаше да се замисля да му ги дам на мига. Но както и да я смятаме едва ли ще можем да я докараме до 1500 които на този етап мога да опитам да събера.
Другата ми идея е да си купя две кухни от магазин Явор обща стоиност на двете е 910 лева , а дължината им идва 520см, на компоненти са и според моите изчисления ще ми паснат почти точно в това помещение със съвсем леки корекции на лявата стена защото от нямане на място там шкафа за мивката трябва да е 50см/ш. а този до него трябва да е 30см/ш на 110см/д. така че на кухнята от явор ще имам да скъся два шкафа което не ми е никъв проблем. Та дори ще ми останат два шкафа да си сложа на терасата за инструменти :-D Казваите какво да правя, да се доверя ли на полска кухня от явор която и да хвърля след 5-6 години да не ме е яд или да търся начин и да отлагам за по нататъка за да ми я направят по поръчка. Тази от явор освен това ще трябва да купя гръб и плотове, тя си има плотове ама са на парчета за всеки шкаф а аз искам цял. Колко би ми излязъл
не скъп термоплот с обща дължина 380см. и гръб с дължина 600см
Ако ми предложите и по евтин вариант за гръб също ще съм благодарен. Благодаря Ви за отделеното време и внимание.

Прикачен файл

Untitled-6.jpg
Untitled-6.jpg (78.38 KиБ) Видяна 11884 пъти
shadowman - майстор
Най-евтин вариант за гръб е от обикновенно ПДЧ с цвета на шкафовете (евентуално).
silllveto - Майсторица
Толкова много пари за толкова малка кухня? И то ПДЧ.
Плотове има и по 15, и по 30 и по 60лв (грубо казано) Хрумва ми, че вместо гръб на кухня може да залепиш ПВЦ тапет с картинка на малки диагонално наредени плочици например, но зад печката ще трябва да слагаш нещо друго. Предполагам :?

Сещам се два по-евтини варианта: единя е да отидеш в мебели ХОП, ако в Пловдив има такава верига, там има едни кухни Софт - тва са най-евтините и прилични на визия, които съм виждала. Мисля, че и в Баумакс съм виждала някой друг модул от серията.
Другия вариант е да си я правиш сам. А доколко по-евтино ще излезе могат да кажат тези, които са го правили.
Последна промяна от silllveto на съб яну 30, 2010 10:48 am, променено общо 1 път.
shadowman - майстор
Силве, тия плотове за които говориш са 2-3 качество и дори нямат капкоулавител. Забравих да понапиша за кухните в кашон, аз като човек занимаваш се с тази дейност ще кажа, че са евтини, долните шкафове са по къси (от тия които правим), горните не се знае как са направени да се окачват и се държат на 8 дибли и 4 минификса (такава бе последната която съм сглобявал това лято, бе закупена от Алати и ако я бях направил аз щеше да излезне по-тънко), нямат крака и ако пода ти е крив няма оправия, дръжките са пластмасови, материала е 16 мм, обкова незнаен... евтини, но за сметка на качеството.
resco - специалист
Ето какво успях да изровя в мрежата по твоите проблеми:
- цените на термоплотовете (първият попаднал ми сайт) -> http://www.bodzio.pl/9,1-731-13,10505meble.html /може да ида и по-евтини, но е ориентировъчно/
- какво мислиш за куните на Стефани Стил? http://www.stefanystyle.com/broshura-kuhni3/
Кухненската печка - плот за вграждане ли мислиш да бъде или цялостна печка? Според мен цяла печка ще си е по-евтина!
На мен тази година ми предстои ремонт на кухнята и това което аз съм решил да направя е да отлея плота - да го направя циментов, така да се каже (в момента ми избяга точния термин - не съм си доспал и моля за извинение), и върху така изградения стабилен плот да налепя плочки. Но примен случая е малко по-ралзичен аз съм се спрял на L образна кухня! Твоят ибор много ми допада, но къде в цялата схема ще ти е хладилника?
Успех в това начинание и пускай снимки с напредъка ще ми е интересно да видя какво си решил!
Приятен уикенд! :)
pif4o - специалист
Такааа знаех си че може да се разчита на вас колеги :)
Да внеса леки уточнения.
Печката и миалката не са за вграждане външни са, а печката е с метален капак кото се вдига към стената така че ПВЦ тапет зад нея няма да има никъв дерт.
Тази полска кухня Лами от Явор е с метални дръжки и с регулиращи се крачета. Как се закачат горните шкафове не видях.
ето я http://shop.yavor-bg.com/index.php?acti ... cat=&show=
Обаче линка които ми е дал колегата за тея кухин Стефани стил направо кърти мивки, има супер цени , ще ходя да ги търся а и има много подходящи модули. Приемам още идеи :)
Bambookita - специалист
1.Кухни от Явор със съмнително качество:910лв.
2.Плот 4100/600:120лв.
3.Гръб с цвета на плота:90лв.
4.Водобранна кайсна:30лв.
5.Доставка,монтаж:150лв.

Всичко:1300лв.
6.Скапване на полския боклук след 2-3 години 1300лв.

Total:2600лв.
По-добре изчакай малко да ти я направи човека,който си разбира от работата и ще останеш доволен.
silllveto - Майсторица
Ако ти се струва интересно предложението с ПВЦ тапет, мах предвид нещо такова (тва е кухня на една бг-мама, мисля че е с плочки, но от нея ми дойде идеята за тапет)

Прикачен файл

016070356-big.jpg
016070356-big.jpg (25.67 KиБ) Видяна 11774 пъти
pif4o - специалист
Ами есктра е или така с тапет или с ПДЧ гръб ще е щото стената не е идеално права и да не стане криво с тапета. ама тая железария за закачането кефи, добра идея, отмятам си я :)
peshev-ko - специалист
pif4o,ако можеш- си я чертаеш и и сваляш размерите.След това отиваш в някоя мебелна фирма да ти я нарежат и кантират,и сглобяваш сам.Ако не ти идва отръки,обаче-поръчвай.Горещо ти препоръчвам да стоиш далече от полските кухни!!!
Аз произвеждам мебели и дори на приятели отказвам да сглобявам тези...произведения!
  • 1
  • 2

Тема "Спешно съвет за кухня." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: