• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Мечтата на всяка домакиня
iolly_ - специалист
Здравейте, много ще съм ви благодарна, ако помогнете с идеи за горният ред шкафове на нашата бъдеща кухня. Приемаме и забележки по долният ред.

Проблемът е, че тъй като вграждаме нормална пералня под плота, която ще затворим с врата, височината на долните шкафове ни става доста висока. Вратичките на долните шкафове са по 785 мм високи.
За да е красиво обикновено горните шкафове се правят високи и широки, колкото долните, но ако ги направим толкова високи и ги разделим на по две врати, ще се получат много високи и тесни шкафове, което ще е супер грозно. Освен това профилът ни не е подходящ за тесни и високи шкафове. Изобщо голяма дилема. А жилището ни е малко и ни се иска да имаме повече шкафове, но все пак да не е грозно.

Също така ни притеснява на долният ред вратата на пералнята дали не е много голяма, ако е само една, но ако я разделим стават едни супер тесни 330 на 785 мм. Изобщо незнам какво да правим помагайте.

Само да обясня по снимката...започвам най отляво...първо хладилник с ширина невграден, после шкаф за пералня, после шкаф на мивка с едно мини чекмедже за красота почти, после миялна, после вградена фурна и под нея чекмедже, после шкаф за тенджери с чекмедже за прибори, после шкаф, в който искаме по накакъв начин да има след отваряне на вратата чекмеджета, в които да държим зеленчуци, но незнам..не намираме такива за такъв размер.

На този долен ред притесненията ни са дали вратата на пералнята, ако е една е много голяма. Ако са две пък стават 330 на 785мм ...супер тесни за този профил. Качвам ви снимка и на него, за да добиете представа.

Прикачен файл

IMGP6852.JPG
IMGP6852.JPG (142.33 KиБ) Видяна 12889 пъти

Прикачен файл

Shema_kuhnia.gif
Shema_kuhnia.gif (24.54 KиБ) Видяна 12891 пъти
iolly_ - специалист
Иска ми се над шкафа за мивката и над шкафа от дясно на печката, да има хоризонтални шкафове със стъкло. В този над мивката да сложим метални поставки за чинии и над тях за чаши, а в другия да си сложа чаши за кафе.

Но не мога да преценя колко високи да са.... :sad:

Иска ми се хем да е красиво, хем да има шкафове, че е малко жилището.
sasooooooooo - "специалист"
iolly_ написа:
Проблемът е, че тъй като вграждаме нормална пералня под плота, която ще затворим с врата, височината на долните шкафове ни става доста висока
Мисля,че това няма да стане. В смисъл първо да я затворите отпред с вратичка, защото ще стърчи повече от плота, а според размерите, които сте дали, пералнята няма да се събере под плота. Сметнете си и дебелината на вертикалните страни в сметката. За горните шкафове друг да каже.
Успех

Прикачен файл

пералня 007.jpg
пералня 007.jpg (65.7 KиБ) Видяна 12822 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Напънете се финансово и си вземете пералня за вграждане. Няма смисъл да насилвате цяла кухня за уред подлежащ на смяна по някое време. Относно горните шкафове - колко са високи ползвателите на кухнята????
shadowman - майстор
Или ако няма пари за вграждане и ако пералнята не е купена то вземете такава която не е 550мм, а по-къса. Отделно за да се вмъкне под плота и да се затвори с врати трябва да оставите към 700мм чисто пространство и да се използват панти 180 градуса, може и с обикновенни панти, но за да е по-удобна работата тази панта е много удобна. Другото е, че долу нещата мога да не се получат заради цокъла. Пералнята стъпва на земята а шкафовете са на крака, вратите са с височината на шкафовете а разликата в краката ще се отрази като се вижда пералнята отдолу и място за цокъл ми се струва, че трудно ще се намери и затова ще такава пералняили малко по-дълбока -> http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09013449.
iolly_ - специалист
Здравейте отново. Пералнята вече е купена, но няма проблем с влизането и защото при нас нещата са доста специфични. Имаме една стеничка зад шкафовете, която в рамките на хладилника и пералнята ще я избием.Така пералнята ще стърчи назад зад плота, а отпред ще е на равно с другите шкафове и ще сложим врата.

Ето снимка на тази стена. Проблема при нея е, че ще ни е зор малко със застенката между горни и долни шкафове, но що годе сме го измислили.

А сега, ако ние не бъркаме по-скоро проблема е във визията на тези врати ....и как да са горните шкафове.

Забравих да кажа, че на горната схема с размерите, това са размери само на вратите, между шкафовете ще има общи страници по една. Шкафовете ще са на крака и вратите няма да са до долу, а ще има отпред бленда или какт се казва там. Пред пералнята също ще има такава и така няма да се вижда пералнята, въпреки, че е стъпила на земята.

А по ширина трябва да се събере пералнята, защото знам, че 640 отвор се оставя..ние сме оставили почи толкова....даже толкова ще е със сигурност. Повече трябва ли ми?

Прикачен файл

IMGP6411_malka.jpg
IMGP6411_malka.jpg (95.7 KиБ) Видяна 12784 пъти
shadowman - майстор
640мм са малко при положение, че искаш да монтираш врата пред пералнята, по-скоро две врати, че става много широка. Според мен трябва да се остави 700 мм заради факта, че трябва да има място за пантите, а една обикновенна панта при затворена врата е около 20мм. Ако слижш панта 180 градуса (както съм писал по-горе ще видиш каква е разликата).
iolly_ - специалист
shadowman май ще те послушам за пералнята. Мисля да оставя отвор 700, за да има място и за панти. Така ще сложа две врати с размер 341 на 785. Дали са много тесни и високи, имайки впредвид профила. Ширината на профила ми е 60 мм :sad:

Имам и един друг проблем. Искаше ми се в горните шкафове в един от тях да сложа от тези металните поставки за чинии и чаши с тавичка отдолу. Но сега като си правим разни сметки май ако ги сложа едно над друго...вторите ще ми дойдат много високо.....да не говорим, че ще стане една врата 600 на 600 някъде, която ще е грозна, а аз мислех и стъкло да слагам.

Някй знае ли горе долу колко трябва да е отвора на шкафа ако сложа една над друга поставка за чинии и чаши? Ние смятаме, че трябва да е минимум 610 мм височина.
shadowman - майстор
Виж една моя тема, ако те интересува нещо питай. Относно отцедниците/поставките за чинии то те са се продават на размер за шкафове с размери 600/700/800/900/1000мм (като този на снимката), инак има турски които можеш да го режеш.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0
shadowman - майстор
Относно прифила, не мисля, че трябва да се притесняваш, ако направят вратите както трябва всичко ще е ОК. Да ти кажа как се оразмеряват вратите, махаш по 3мм от височината и ширината (ако ще се кантира е друго).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Помогнете с идеи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: