Мечтата на всяка домакиня
zillius - специалист
Здравейте съфорумци,имам един въпрос свързан с монтирането на кухненските крачета към корпуса на шкафа.Значи ще слагам регулиращи се крачета,но не знам има ли някакво правило на какво разстояние от ръба на корпуса да се монтират или точно на ръба? :?: И какви винтове ,като размер използвате за прикрепянето им .Искам да попитам още нещо ,как монтирате цокъла на шкафовете към щипките за захващане и ширината на всеки цокъл колкото съответстващия му шкаф ли е или е малко по-голяма?Благодаря предварително за отговорите!
shadowman - майстор
Краката ги поставям навътре на 35мм ако цокъла е алуминиев можа на 30 щото е по тънък. Винта е според крака, аз използвам черни крака на volpato и използвам винтове с размер 3,5/18. Задните крака ги поставям на око в крайщата на шкафа. Въпроса за цокъла и щипките не го разбрах много ама да напиша нещо, щипките ги дават с основа, а основата се хваща за цокъла (използваш същите винтове).
ZEDYCUS - майстор
Дължината на цокъла си я даваш точно колкото е и широчината на шкафа.Закопчаваш щипките към краката,слагаш цокъла легнал пред щипките,подравнен със страниците на шкафа.След това с прав ъгъл очертаваш къде ше легнат щипките.Разглобяваш ги, и завиваш П образната част с винтове 16мм към цокъла.Аз слагам по две щипки на крак, че се смъква цокъла надолу.Или долната шипка я изчисляваш да ляга на самата пета на крака за да не пропада. Височината на цокъла я правя минус 5мм от височината на крака.Слагаш първо предния цокъл и после по вече монтирания бележиш страничния.Краката ги слагам и аз като shadowman на 35 мм от канта, реално цокъла ти влиза на около 15 мм от канта. :2thumbs: Ако не забравя утре ще ти снимам цокъла с монтирани щипки пред краката да се ориентираш
zillius - специалист
Много благодаря за отговорите ви,вече ми се поизясниха нещата,но все пак ще се радвам ,ако колегата Zedycus пусне някоя друга снимка :)
zillius - специалист
Моля да ми кажете ,по кои страни кантирате цокъла?
ZEDYCUS - майстор
Аз ги кантирам само от долната и двете страни.За да не се раздуват при често миене.
rosso m - специалист
Най-добре си вземи силиконова лента за отдолу.http://www.kentimpex.bg/catalog/cat.107/item.1210
andreyfa - напреднал
Има евтин ПВЦ цокъл с алуминиево покритие , който няма как да се раздуе от влагата на парцала на работливата домакиня :-D . Освен това може да се комбинира като цвят с водобранната лайсна или други алуминиеви акценти в кухнята.
Примерен вносител - kentimpex
zillius - специалист
Мерси за отговорите и аз си мислех да ги кантирам по този начин ,както ZEDYCUS каза.Иначе алуминиевите са хубави ,но не ми се връзват на кухнята някак си.andreyfa ще ти се обадя ,както ти писах,искам да говорим и за други работи относно разкрой и кантиране.Естествено срещу заплащане :cool:

Тема "Монтаж на кухненски крачета." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: