Мечтата на всяка домакиня
mmm321 - напреднал
Здравейте,
наскоро купихме жилище, в което дневна и кухня са едно помещение. Дойде ми идеята, че мога да поръчам трапезната маса на височината на плота и да я ползваме като продължение на кухненския плот, като барплот за хранене, а като имаме гости и да я преместваме на удобно място, така че да събира 6-8 човека.
Като модел си я представям нещо подобно на тази на снимката, но без вградените в нея шкафове.
Въпросът ми е, можете ли да ми дадете някакви идеи, кой може да ми изработи такава маса - живея във варна и ще ми е от помощ, ако някой ме насочи към конкретна фирма или дърводелец.
Също приемам и мнения и критики относно идеята.

Прикачен файл

lccm_11.jpg
lccm_11.jpg (32.47 KиБ) Видяна 11775 пъти
panalov - специалист
Все някой ще ти направи масата с нужната височина ,но за хранене ще е неудобна освен ,ако столовете не са по високи от стандартните както са на снимката.
ribnikolaevi - майстор
И аз обмислях тая идея, бях се вкарал във филм с механизъм за повдигане/сваляне на масата/плота в положение хранене/готвене. Накрая се отказах. Открих добри механизми на "добри" цени и различни идеи на по-добри цени без никаква гаранция, че реално ще проработят и то добре, а не примерно да си разлея ракията, ако случайно я сипя преди да сваля масата и после с едно рязко движение я наглася на по-малката височина. Все пак толкова труд се полага, за да се произведе тая течност, трябва да се пази. Но можеш да обмислиш варианта масата да си е на нормалната височина и да я ползваш повече като плот за складиране по време на готвенето.
mmm321 - напреднал
Ами стандартната височина на масите за хранене е 75 см, тази трябва да е с 10 см по-висока. Нормаланата височина на стола /без облегалката/ е 45 см, но съм срещала и по 50 см. Ако толкова не мога да намеря стол с височина 55 см - петте сантиметра и от възглавнички ще ги докарам.
По скоро не знам към дърводелец ли да се обърна или към фирма за производство на мебели от дърво. Иска ми се краката на масата да са като тези на снимката.
Тани - модератор
Всъщност на снимката единствено краката на масата не се вписват в обстановката (лично мнение , може и да греша) . За да не се повтаря грешката , няма да е лошо да се спреш на модел за столовете и ли направо да ги купиш и майстора да направи краката на масата в подобен стил , за да си пасват!
ribnikolaevi - майстор
Първо пробвай да седнеш на такъв стол. Ако не сте генетично по-високи в твоето семейство и столът е висок може краката ти да не опират на пода. Което не е удобно при масата за ежедневно хранене.
mmm321 - напреднал
Всъщност не сме ниски :)
Но не това е въпросът. Столове ще се намерят или ще се направят.
Става дума, че искам точно такива крака на масата. Не знам кой и с какъв инструмент ги изработва. По-скоро масата е отправната точка, а столовете ще се търсят за нея. Не обратното.
Затова ако можете да ми дадете съвет, към какъв тип майстор трябва да се обърна, какъв материал ще е добре да се ползва и т.н., ще съм благодарна.
Тани - модератор
Всеки уважаващ себе си дърводелец трябва да има дърводелски струг. А тези крака не са нищо сложно. Дори сме правили едно време подобни в час по трудово , а това всъщност беше единственото нещо , което е имало нещо общо с дърводелството в гимназията!
Все пак изберете първо столовете да са с такива крака и дърводелеца ще има еталон за краката на масата! Ако не държите да са 1:1 със тези от снимката де :-D . А иначе подобни има по магазините , дори на моите родители са с подобни крака!
mmm321 - напреднал
А трябва ли столовете и масата да са с еднакви крака?
Няма ли да стане претрупано с топки :)
На мен идеята ми е краката на масата да внасят малко разнообразие сред правилните форми на останалата част от обзавеждането - някакъв вид акцент.
pep - специалист
Продават се регулируеми метални крака за маси , барплотове и други с такива размери . Хубавите са към 25лв нагоре за брой . Ето тук примерно : http://www.kronbg.com/

Тема "кухненска маса с височина 85 см" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: