• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравейте!
В моите представи фурната за вграждане трябва да е на по-високо ниво от кухненския плот. Над нея бих искала да разположа микровълновата и кухненски шкаф.
Но мои познати започнаха да ме разубеждават, защото практиката показвала, че за няколко години всичко, което е разположено над нея ще се съсипе. Вярно ли е това?
Какво ще ме посъветвате: фурна под плота или на по-високо ниво?

Прикачен файл

plan 2.jpg
plan 2.jpg (20.69 KиБ) Видяна 12683 пъти
Тани - модератор
Като се има предвид, че уреда Е ПРЕДНАЗНАЧЕН ЗА ВГРАЖДАНЕ не би трябвало да има никакви проблеми! Но дори така да е, въпреки че не е, каква е логиката , да я слагаш ПО-НИСКО , ако всичко НАД нея ще се съсипе! Питай ги от къде знаят тези "факти" , те имат ли вградена фурна?

ПП

Мисля си само , че от практична гледна точка , дали няма да ти остане на високо микровълновата?Все пак тя се ползва по-често от фурната.Ако им размениш местата :? :? , а има и комбинирани , но са по-скъпички!
Galski - специалист
Тани написа:
... Мисля си само , че от практична гледна точка , дали няма да ти остане на високо микровълновата?Все пак тя се ползва по-често от фурната....
Точно така е! Ако качиш фурната на ниво на плота (h=85-90см), МВ става нависоко (h=145-150см).
За това се смъква фурната с да речем 20-30см надолу (h=55-60) и МВ идва на добра височина за ползване. А под фурната се получават две нормални чекмеджета да речем.
А иначе за пръв път чувам, че всичко над фурната се скапвало?! Нали има абсорбатор наблизо... :shock:
donnna - специалист
на фурната точно там и е мястото!
обаче микровълновата как ще се ползва при този вариант - не знам... ще има да се разплисква супата....

ама като гледам проектчето - няма къде другаде да се сложи....

послушай Галски!
Благодаря ви за съветите.

На картинката съм дала примерно разположение на фурната и микровълновата.
Действително съм обмисляла точно този вариант: по-ниско разположена фурна, за да може лесно да се достига микровълновата.

А относно това, че "всичко ще се съсипе над фурната" (шкафчетата щели да се изметнат), не ми се иска да вярвам.
Emerald - модератор
Досега не съм виждала "изметнати" шкафове от вградена фурна. :-D
Matchless - специалист
Emerald написа:
За съжаление аз съм виждала. От парата, която излиза при отваряне на фурната може би.
Тани - модератор
И какви бяха пораженията? :?
TACHO - специалист
Emerald написа:
Ами значи не си виждала много шкафове или вградени фурни... :-D
iolly_ - специалист
Здравейте......това с развалянето на шкафчетата от влагата ме интересува и мен.

В момента живея в жилището на родителите си и мога да ви кажа че вратите на шкафовете прогресивно се надуват от влагат при готвене, въпреки че имаме абсорбер.

А шкафа под мивката направо е съсипан, защото колкото и да бършеш винаги при миене се напръсква с вода.

Ако някой знае какъв матерял е хубаво да се ползва за мебелите за да не става това да ми пише.
  • 1
  • 2

Тема "Къде да разположа фурната за вграждане?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: