Мечтата на всяка домакиня
PPP - специалист
Сега да попитам и за пералня за вграждане. За съдомиялната много ми помогнахте, та се надявам и сега да ударите едно рамо.

Дилемата ми е дали да вземам пералня със сушилня (нямам тераса) или просто пералня с обороти над 1200. Повечето, които гледам в Интернет, са с не дотам добър енергиен клас, центрофугата на повечето е клас В, а сушилнята отива вече към клас С. Важно е и нивото на шума, защото все пак ще ми е в стаята, искам да има и програма AQUA STOP. Цената също не е без значение, но в случая няма да жаля пари, искам нещо качествено, което да ми служи дълго време.
Та, ако някой има такава пералня, от която е доволен, ще бъда много благодарна да сподели мнение.
ivaya - помощник
аз съм доволна от Ariston AQGMD 129 пералня + сушилня изключително е тиха, но не е за вграждане
niki_sap - специалист
Какво всъщност имаш пред вид под "вграждане"? Мислиш да я сложих в някой гардероб или под плота на кухнята и да не се вижда? Ако ще е под плота и да не се вижда предполагам, просто трябва да има врата на шкаф пред нея, съответно или плота да е по-дълбок от нормалното или пералнята да е по-тесна. От по-тесните обаче не съм виждал комбинирана със сушилня.
По принцип по-добре е пералнята и сушилнята да са отделни уреди и няма проблем да се сложат едно върху друго - ако има място.
Аз съм с Канди 2 в 1 и не съм много доволен - не изсушава перфектно и е доста шумна - пускаме я винаги през нощта и се чува от гардероба в коридора до спалнята.
Ако имаш възможност вземи 2 отделни.
PPP - специалист
niki_sap написа:
Какво всъщност имаш пред вид под "вграждане"? Мислиш да я сложих в някой гардероб или под плота на кухнята и да не се вижда? Ако ще е под плота и да не се вижда предполагам, просто трябва да има врата на шкаф пред нея, съответно или плота да е по-дълбок от нормалното или пералнята да е по-тесна. От по-тесните обаче не съм виждал комбинирана със сушилня.
По принцип по-добре е пералнята и сушилнята да са отделни уреди и няма проблем да се сложат едно върху друго - ако има място.
Аз съм с Канди 2 в 1 и не съм много доволен - не изсушава перфектно и е доста шумна - пускаме я винаги през нощта и се чува от гардероба в коридора до спалнята.
Ако имаш възможност вземи 2 отделни.
Става въпрос за пералня за пълно вграждане, тоест, ще бъде сложена в шкаф под кухненския плот, който ще има врата отпред.
Последна промяна от PPP на пет май 29, 2009 11:25 am, променено общо 1 път.
PPP - специалист
Сега гледах сайта на Miele, имат официално представителство в България, което предлага цялата им гама продукти. На немския сайт пише, че дават гаранция 10 години!!! Възможно ли е това?
Уредите им са с много добри характеристики, за жалост не пише нищо за цени, предполагам са високи... :sad:
tokuro40 - специалист
за Миеле мога да кажа само едно: РОЛС-РОЙС на пералните ,но цените са им малко по-високи от другите.Моя съвет е да си вземеш Миеле :!: :!: :!:аз ползвам такава от 8 години
PPP - специалист
tokuro40 написа:
за Миеле мога да кажа само едно: РОЛС-РОЙС на пералните ,но цените са им малко по-високи от другите.Моя съвет е да си вземеш Миеле :!: :!: :!:аз ползвам такава от 8 години
Не само пералните, гледах им хладилниците, защото ми трябва малък хладилник, свободностоящ... Характеристиките им са 2 пъти по-добри от всички, които съм гледала досега. Ако е така, то цената си струва...
Утре ще ходя на място да видя какви са точно цените...
niki_sap - специалист
Ако ще е в шкаф имай предвид, че обикновено размерите на пералните ги дават по горния ръб - примерно 60/60. Но от ръба напраед стърчат разни извивки на пералнята - капака и т.н. Отделно моята никога не съм я слагал залепена за стената отзад и височината е по норма колкото е и височината на плота на кухнята - т.е. необходимо е да пресметнеш всички тези размери за да влезе в шкаф и да не се вижда - по-висок плот, по-дълбоки шкафове.
PPP - специалист
niki_sap написа:
Ако ще е в шкаф имай предвид, че обикновено размерите на пералните ги дават по горния ръб - примерно 60/60. Но от ръба напраед стърчат разни извивки на пералнята - капака и т.н. Отделно моята никога не съм я слагал залепена за стената отзад и височината е по норма колкото е и височината на плота на кухнята - т.е. необходимо е да пресметнеш всички тези размери за да влезе в шкаф и да не се вижда - по-висок плот, по-дълбоки шкафове.
Благодаря за съвета, надявам се от мебелната фирма, в която ми правят кухненското да го имат предвид, аз преди да купя пералнята ще се посъветвам с тях дали ще влезе.
mim - специалист
по-правилното е да измериш пералнята, която си си харесала и да дадеш размерите на кухняджиите :-D , да сметнат шкафа, така че да влезе пералнята

Тема "Пералня за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: