Мечтата на всяка домакиня
adgj - специалист
Здравейте,
взех си съдомиялна Candy CDI 9P45.
Почнах да си проектирам шкафовете. Всичко си вървеше О'к докато стигнах до горната машина - ПОДЛУДИ МЕ.
Идеята беше кухненски шкаф (миялна, мивка, сектор с чекмеджета) с общ цокъл. Да , ама не.
На това чудо (по документи) цокъла започва от 10 см. и нагоре. Примирих се с такъв висок цокъл.
Да, ама нещо не е така:
1. Дадени са размери (при прибрани крачета) 820 (цяла височина) - 715 (декоративен панел - 100 (цокъл), остават 5 мм. луфт.
Този луфт не е достатъчен за безпроблемно отваряне на вратата!! Както и да раздвижвам цокъла (Напред и назад) - не става. Минимално луфта трябва да бъде 10 мм. (емпирично). Това води и до следващия проблем.
2. Как по :snakeman: -те се прави вратата на миялната и съседната врата да са еднакви, като между цокъла и вратата на машината има цепка (при това голяма), а съседната врата трябва да е плътно до цокъла.

Има ли някакви хитрини, които изпускам?

Предварително ви благодаря.

Прикачен файл

Candy2.jpg

Прикачен файл

Candy1.jpg
shadowman - майстор
Това на долната снимка ((чертежа) е размерите за окачване на вратата, тоест прехвърляш ги на вратата, хващаш планките и я закачваш като преди това е добре да е сложена дръжката. Вратата трябва да е с размери на височина като другите и това което са показали на снимката (чертежа). Цокъла е общ и в повечето случаи се зарязва където е миялната защото пречи на вратата, но всичко това си го има в опътването за монтаж.
adgj - специалист
Аз това с чертежа, шаблона и т.н. го разбирам. Не разбирам как цепката между вратата и цокъла по изчисления (чертеж) е 5 мм., а на практика е 10 мм.
И друго, как така ще зарязвам цокъла, това е крайно грозно. Все пак това е кухня от ПДЧ, а не дворна маса от талпи.
А в така нареченото упътване, не пише бог знае какви мъдрости, даже има и грешки (недомлъвки).
shadowman - майстор
Ся доколкото разбирам не се занимавате с това нещо и си правите кухнята сами което и причината всичко да ви изглжда непознато. Ако искаш да използваш миялната зарязваш цокъла или го правиж 10мм по-нисък.
adgj - специалист
Това е така, сам си я правя. "Дет се вика" аз доста неща сам си правя.
Не ми е точно непознато, след направени вече детска, спалня, хол и коридор. По-скоро ме учуди такъв голям допуск и грубото решение (зарязване на цокъла). Мислех, че има някаква непозната за мен врътка, но май не е така.
Ето и моето решение: Посредством 45 градусов фрезер ще взема 1/2 от цокъла (по дебелина) по задния ръб. Така въпросната цепка ще се намали до приемливитв 4 мм.

Тема "Главоблъсканица с съдомиялна за вграждане. Помощ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: