Мечтата на всяка домакиня
shadowman - майстор
Понеже днес малко се изнервих покрай една оферта за кухня и реших да пусна тема тук и да питам колегите колко би излезнала кухня с размери 3550мм? Като имаме вградена фурна (600) с чекмедже отдолу, шкаф с 4 чекмедежета (450, ролкови водачи Blum), шкаф за газ (400), шкаф мивка (900), 2 броя шкафове с рафт (450 + 750), плот 38 мм титан на Duropal, гръб 10 мм титан на Duropal. Горния ред следва долния като ще има аспиратор за вграждане и над мивката врата ще е падащо/дигаща с механичен амортисйор и витрина). Материала следния, корпус бяло гладко ПДЧ (Габровница) лице и видими дъна/страници ПДЧ венге луизиана (Кроношпан), кант 22/0,8 бял + 22/0,8 венге + 22/2 венге, фазера е бял (във витрината венге). Обкова, крака волпато, панти Blum стандарт, дръжки около 3 лева бройката, закачвачи за горния ред + шина за тях, да не забравим водобранната лайстна. Само ще спомена, че правя нутове и вкарвам в тях фазера и кантирам всичко отвсякъде (почти).
Дайте някаква оферта грубо...
rum_sz - специалист
Отиваш в АЙКО като клиент те ти правят цената по твоя прект.Преглеждаш техните материали после твойте и оформяш цената.Те хората си включват ,монтаж ,транспорт,хамалски по етажите и...тн.Какво си се заядосвал пий една ракия тая вечер,и утре с проекта там.После на клиента като не му хареса твоята цена, да отиде там да провери.
shadowman - майстор
Не че толкова са ме ядосали, извадих материали и разходи около 1000 пари а те ми казват, че за 1000 лева щели да им я направят?!... Опитах да обяня за евентуални разлики в работа, кантове, обков ама бяха "наясно" с всичко...
dundurma - специалист
ванко,аз бих избягал веднага от такива клиенти.
housedoktor - майстор
Не бих се занимавал с тях
rum_sz - специалист
Селски тарикати ,ако мине. :lol:Иване дай им моя телефон щом за 1000лв правят една кухня.Аз цял ден ще щракам с пръсти а те ще бачкат.
DTIvanov - специалист
Shadowman, даваш си цената, стискаш зъби и каквото стане. Моята практика сочи, че около 50% поръчват това което си оферирал. Другите 50% са си кауза пердута по презумпция.
Ако това ще те успокои и аз имам подобен случай наскоро: кухня 4.50, фронтове масив бук, корпус ПДЧ с фурнир бук, кантиран с естествен кант бук, всичкото байц и лак и клиента ми заявявая, че не иска да чува цифри от сорта на 1800 лв :x :x :x :x
Chefo77 - майстор
DTIvanov написа:
Shadowman, даваш си цената, стискаш зъби и каквото стане. Моята практика сочи, че около 50% поръчват това което си оферирал. Другите 50% са си кауза пердута по презумпция.
Точно!
Майстор в каквато и да е сфера трябва да си знае цената. А клиентите трябва да свикнат, че ако искат КАЧЕСТВО, не трябва да се хвърлят на най-евтините оферти. Често излизат по-скъпи от първоначалните високи такива. Ама нервите, които ти ще им спестиш с една качествено изработена кухня, не се купуват с пари.
Бях видял един надпис в магазин ... "Разочарованието от лошото качество остава много по-дълго от удоволствието от ниската цена".
Извинявай, че ти спамя в темата ... просто съм се нагледал и отвратил от евтини услуги, понякога и с безумно скъпи материали ...
torbalan - Дървен философ
а по какво да разберем кой работи качествено и кой не ?

че мен ме одрусаха с една сериозна сума и с обещание за качествена изработка...

а това, което получих, няма нищо общо с обещаното...

няма две чекмеджета, дето да се затварят в една равнина, няма гръб или дъно, които да не са одрани, ама грубо одрани, че даже съдрани...
кантовете са ожулени и одрани и т.н.

че за капак, вместо механизми блум ми беше монтирал някакви ментета...
DTIvanov - специалист
torbalan написа:
а по какво да разберем кой работи качествено и кой не ?

че мен ме одрусаха с една сериозна сума и с обещание за качествена изработка...

а това, което получих, няма нищо общо с обещаното...

няма две чекмеджета, дето да се затварят в една равнина, няма гръб или дъно, които да не са одрани, ама грубо одрани, че даже съдрани...
кантовете са ожулени и одрани и т.н.

че за капак, вместо механизми блум ми беше монтирал някакви ментета...
1. Нека ти покажат поне снимки на изпълнени обекти, макар това да е относително, защото на снимка не всичко може да се види а и Фотошопа прави чудеса :-D .
2. ДОГОВОР с клаузи за гаранция и качество и приемо-предавателен протокол. Докато не си приел изделието като качество, няма плащане на остатъка от сумата.
3. Личната ти преценка за човека отсреща, макар и това да е относително, защото има всякакви артисти.
4. И все пак и малко късмет :)

Тема "Въпрос за колеги (мебелисти)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: