Мечтата на всяка домакиня
niki_sap - специалист
Търся си висящ отцедник за чинии - мястото на мивката е много малко, в ниша и искам да остане колкото се може повече свободно място за плот за работа. Идеята за оцедник в горния шкаф въобще не ми харесва - много влага ще остава в шкафа, а и го губя - ще мога да събера по-малко неща в него защото все ще имам нещо измито на ръка което трябва да се цеди там.
Та стигнах до идеята да намеря походящ висящ цедилник - нещо подобно на това, но да се захваща директно за стената - не виждам защо да правя метален "парапет" само за цедилника - линкове към български сайтове и идеи са добре дошли

http://www.salex.bg/index.php/%D0%A1%D0 ... D0%B0.html
mladkal - майстор
Ники-сап, "парапетите" се продават готови. Продават се в различни дължини. От около 40 см та до към метър и нещо.Имат си скоби за захващане -директно към стената, а при желание може и за дъното на горен ред шкафове. Всички детайли можеш даси купиш по отделно и да си ги напаснеш според нуждите. Предимството на този "паратеп" в същност е да играе ролята на релса така че целият отцедник да с мести лесно на ляво и на дясно. Продават се и редица аксесоари като шишенца за подправки и други подобни. Така всичко може да е издържано стилово в един вид. Отделен е въпроса, че при по-варовита вода (като старозагорската) е добре да се откача лесно отцедника, за да може и лесно да се почиства от варовика.
niki_sap - специалист
Амиии и това е вариант в крайна сметка, но и други идеи са добре дошли - можеш ли да ме ориентираш в цени. Не ми се иска много да слагам такава релса защото ще започнем да редим и много други неща по неш и ще стане малко преттруфено - а ми се иска да запазя съвсем изчистен вид... не знам, още го умувам...
mladkal - майстор
Ми не..цена не мога да ти кажа, но пък със сигурност я предлагат в Баумакс, Практикер и подобните. Не беше нещо кой знае какво - 10-15 кинта заедно с държачите. Аз съм само по монтажа и развеждането по магазините -майка ми си ги финансира тез прищевки и не обръщам много много внимание.
Идея щом не искаш да трупате с излишни допълнения като тез за които ти споменах можеш да я отрежеш мъъъъничко по-дълга от ширината на отцедника. Колкото да има симетрия и визия, но пък да няма място за други джуджавки :) Казваш на булката: Те тва е дължината! Друга няма! и така...Обесвате само 1 отцедник и всичко е на 6! :lol:
шоп - майстор
Няма нужда от рязане. Има конзоли от 40 см до 1.5м. Отделно има и кривки и може да стане и за ъглова кухня:-)
Цени:
тръба около 10-15 лв
комплект от 2 крайни конзоли около 5 лв
средна конзола около 2 лв

отцедника е около 15 до 30 лв в зависимост от марката турски или полски.Това са най-разпространените.
Gadnyara - специалист
http://www.emir.bg/
Разгледай картинките и ще събереш идеи... Има стенни сушилници, различни по дължина релси за тях, цените са приемливи - аз смятам да купувам аксесоари съвсем скоро оттам.

Тема "Висящ отцедник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: