• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
acidized - помощник
Здравейте,

Искам да ремонтирам кухнята си и за целта трябва да сваля гърба й, който е съставен от две допиращи се плътно равни части:

1. стъкло лакобел залепено за шперплат
2. инокс 1 мм залепен за шперплат

И двете шперплатови плоскости носещи стъклото и метала са залепени със силикон за стената (гипскартон). Може ли някой да ми даде идея как мога да махна плоскоста шперплат носеща инокса от стената? Ако дърпам здраво има ли вариант да откъртя гипскартона?

Бладодаря много предварително!!
тото - специалист
Ако има пространство отдолу и отгоре, пробвай да прережеш силикона с метална струна с подходяща дължина. Вкарвате струната между стената и шперплата и опъвайки, режете с движения нагоре-надолу.
Spokoiniq - майстор
Идеята е единствената...това е топлата вода и колелото накуп за тоя случай ;)
shadowman - майстор
Дано се получи, че на мен ми се струва малко невероятно щото навремето си спомням как се опитвахме със струна да разделим залепено стъкло от ПДЧ-то, струната се къса.
Liubo3 - специалист
Ако напънеш гръбчето има голяма вероятност да спукаш стъклото понеже основата на която е залепено се гъне.Идеята за "струната" е единственото което ми хрумва /всъщност ползвал съм мисина за демонтаж на огледало/ но за целта трябва да махнеш и горните и долните шкафове.Предполагам обаче че гърбът е залепен с монтажен силикон и едва ли ще се предаде лесно.Може би най доброто решение е да прережеш гипсокартона и да го демонтираш заедно с него.Все пак картона е значително по ефтин от лакобела :yawinkle:
Успех, дано оцелее!
acidized - помощник
Благодаря на всички за помоща!

За пояснение, искам да махна само парчето шперплат с инокс, а не парчето шперплат носещо лакобела. За съжаление лакобела е над метала, така че свалянето на горните шкафове няма да помогне освен ако не искам да сваля и лакобела. Ще пробвам в края на гърба където започва стената на хола да прекарам струна зад шперплата с метала и след като освободя част от него да изкарам другата с дърпане. Смятам, че лакобела няма да бъде засегнат и само метала ще се изкриви.
lov - майстор
Ако имаш възможност провери при някой ветеринарен доктор или такъв магазин за такава струна. Преди много години ми дадоха едно такова нещо.Прилича намного тънко стоманено въженце но е плетено по друг начин така че да реже. Ползвали са го при операци да режат кости на същия принцип. Не вярвам и да срува много защото ми подариха едно кангалче към 10 метра и си режеш от него колото ти трябва и е за еднократна употреба.С подобен проблем като твоя трябваше да се справя и успях. Пробвах го и отделно на дърво реже си го почти като трион. Като само си върви в посоката на най малкото съпротивление.
Spokoiniq - майстор
А трите по-дебели струни, които са една навита върху другата като плътна пружина? За такива от бас не говоря, че са наистина дебели...
  • 1
  • 2

Тема "Помощ със свалянето на гърба на кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: