Мечтата на всяка домакиня
ruzel - специалист
Smile Здравейте колеги! предишния ми въпрос бе относно поставяне на съомиялна машина, което от своя страна допринесе за отремонтиране на цялата ми кухненска част и сега....наново чудеса.. та по въпроса ми: имам кухнески плот залепен със силикон за гръчбче е разделих ги, но ми остана толкова силикон за чистене от плотовете за да ги залепя след това отново,че ми идва да се застрелям .
Някой случайно да знае лесен начин за сваляне на силикон от пдч повирхности Confused :?
ZEDYCUS - майстор
Лесен начин няма. Или със сух парцал и много търкане, или с твърда пвц шпакла. После пак с парцала. :)
rum_sz - специалист
Колкото свалиш с шпаклата добре.После вземи едно парче фазер и търкай с обратната страна на фазера върху остатъците от силикона.
reza4ka - специалист
А ако преди да се жули с шпаклата се нагрее с пистолет за горещ въздух?Дали ще падне по-лесно?
vata - напреднал
ZEDYCUS написа:
Лесен начин няма. :)
Много точно ,даже бих казал че винаги остават следи ,зависи колко и с какво ще търкаш може и да протриеш ламината :-D :-D / имам горчивия опит :x :x /.Но все пак успех. :2thumbs: И дано се справиш по добре от мен. :sad: :2thumbs:
ruzel - специалист
:? мерси за отговора, така ще пробвам.
grammy - специалист
с макетния нож отрязвам колкото може по-ниско, останалото щом не ще да пада, значи е здраво и няма нужда да се мъча... почиствам яко със силен спирт, новият силикон отгоре, и напред!... :-D
Петрво - напреднал
Първо с парацала или с прсъти да падне по едрото - споредзависи какъв силикон съм използвал после с длето,като на длетото давата по голям или по малък наклон в зависимост от това как стой ръката ви спрямо плота и после пак малко с парцата и това е !

ВАЖНО:С кореселин,спирт,урина,препарат за прозорци и др.химикали,силикона НЕ излиза,ако е качествен разбира се :)

Тема "как да свалим силикон от пдч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: