Мечтата на всяка домакиня
pafkata2 - помощник
PVC тръба за канализация Ф110мм с какво да я окрасим да придобие вид. Облепяне, боядисване с нещо или ? Тръбата е в кухнята и е на видно място преди там имаше стена сега стената я няма но има въпросната тръба.
torbalan - Дървен философ
не може ли да я скриеш с гипсокартон?
estorm - специалист
torbalan написа:
+1
с формата на декоративна колона 20 x 20 е приемлив вариант.
Според местото където се намира може и да се свърже с декоративна решетка като трегер в горната си част
pafkata2 - помощник
torbalan написа:
така беше с гипсокартон но я прави значително по голяма от колкото е. За това ми се иска директно самата тръба да се обработи било то с облепяне или хубаво покритие?
toni_g79 - специалист
pafkata2 написа:
torbalan написа:
така беше с гипсокартон но я прави значително по голяма от колкото е. За това ми се иска директно самата тръба да се обработи било то с облепяне или хубаво покритие?
ами варанта или да я боядисаш (което на мен не ми харесва),или като е голяма с гипсокартон пробвай направо със стеропор да я изградиш и пак да стане като колона,но по-малка.
pafkata2 - помощник
toni_g79 написа:
pafkata2 написа:
torbalan написа:
ами варанта или да я боядисаш (което на мен не ми харесва),или като е голяма с гипсокартон пробвай направо със стеропор да я изградиш и пак да стане като колона,но по-малка.
Аз си представях някакви ленти на спирала навити подобно на ладите едно време воланите как се обвиваха.не ми се иска да се обгражда с каквото и да било а просто да се омотае или пръсне с нещо плътно примерно хром или нещо подобно да придобие хубав вид било то метален цвят или нещо красиво
Pooh - майстор
Начи батенце, пръсни го с нещо бляскащо ... нещо метализе - златничко примерно. НооогУ джиджано ша станИ! И има едни такивИ лентички дето се връзват букетчета и подаръчки с тях - лилЯва да намоткаш на спиралка ... и от целофанче да си резнеш некоя звездичка! Ша станИ жИстокууууууууу! :-D :-D :-D :-D :-D
pafkata2 - помощник
Pooh написа:
Начи батенце, пръсни го с нещо бляскащо ... нещо метализе - златничко примерно. НооогУ джиджано ша станИ! И има едни такивИ лентички дето се връзват букетчета и подаръчки с тях - лилЯва да намоткаш на спиралка ... и от целофанче да си резнеш некоя звездичка! Ша станИ жИстокууууууууу! :-D :-D :-D :-D :-D
Въпроса е сериозен понеже вие сте по в час какво има по магазините предположих, че има такива материали за обличане на тръби. За гипсокартона е ясна работата там ще е като крайна мярка. Чух че имало някъде сглобки от две части които се щракват около тръбите?
Spokoiniq - майстор
Има един кофраж за колони, Monotub май беше, от някоя строителна фирма да си измолиш след декофража, режеш нужната ти дъга(не разбрах дали е в ъгъл или на права стена)и отгоре с шпакловка и декоративна мазилка.Монтажа може да го измислиш дори на панти за стената, ако недай боже се наложи да се отваря.
estorm - специалист
Дай една снимка или описание да видим къде е тръбата и може да измислим нещо

Тема "Обличане на тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: