• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
streetfight - помощник
Здравейте, предстои ми купуване на кухня с вградени уреди
Въпроса ми е къде трябва да стоят контактите за вградените фурна, плот и пералня, така че хем да не се виждат (да са скрити зад уредите), но и евентуално да има достъп до тях. Къде са вързани тези уреди във вашите кухни?
stoqn_minkow - помощник
фурната и плота са вързани направо към кабела без контакт, а що се отнася до пералнята тя е с контакт над плота за да може да се ползва по-лесно. Иначе има възможност да направиш контакта зад пералнята , но неудобството е че трябва да я мърдаш за да го ползваш :)
streetfight - помощник
По принция идеята е, вградените уреди да си имат собствени контакти, тя и пералнята ще е вградена, така че мисля че няма да има за какво да я мърдам, и тя да си има контакт само за нея, отгоре вече на стената ще има открити контакти за други уреди.
Значи аз разбирам, че вградените уреди се връзват веднъж в тока и повече няма достъп, ами ако нещо стане и трябва да ги изключа от мрежата?
torbalan - Дървен философ
всичките ми вградени уреди са вързани с клеми, дори тези които имаха щепсели... вече нямат :)

само внимавайте с гаранцията, ако решите да режете щепселите...

ако трябва да ги изключиш - от предпазителя...
Последна промяна от torbalan на пет окт 22, 2010 11:17 am, променено общо 1 път.
miliad - майстор
Фурната с котлоните се връзват директно към кабел, за пералнята си изведи контакт в съседния шкаф.
streetfight - помощник
Има голямо значение дали фурната и плота ще са директно към кабелите или в контакти както пералнята?
stoqn_minkow - помощник
torbalan написа:
всичките ми вградени уреди са вързани с клеми, дори тези които имаха щепсели... вече нямат :)

само внимавайте с гаранцията, ако решите да режете щепселите...

ако трябва да ги изключиш - от предпазителя...
За гаранцията не се притеснявай. При монтаж от лицензирани техници трябва да ти сложат печат , но вече ако ти го монтира пишман майстор тогава е проблем :-D
torbalan - Дървен философ
:lol:

и къде да го търся тоя с печата ???

проблем има, ако се нацелиш на кофти търговец - и пет печата да имаш, пак ще ти каже че не важи гаранцията, защото си направил промяна в конструкцията на уреда...

иди се разправяй после :)

ако търговците са читави - няма проблеми...

само как да различим читавите от заядливите...
Любо - специалист
нямаш много вариянта за чудене.както казаха колегите фурната и котлона направо /директно към кабела/то вече някой модели ги продават даже и без кабели на котлоните така че гаранция от щепсала не мисля че ще ти е проблем.За пералнята според мен, ако е на контакт не е зле който да е зад нея .Тя не е толкова мощна и топли максимум за 15 мин водата,но ако решиш може и нея директно.
Brave - специалист
На повечето електроуреди, може да се достигне мястото на закрепване на щепсела, без да се късат пломби, лепенки и други защити и обиновено захранващия кабел влиза в лустер клема. Поне за мен безпроблемното решение е, не да се реже щепсела на оригиналния кабел, ами да се демонтира и да се замени с друг подходящ, а оригиналния кабел се прибира на място където няма да се загуби за повторен монтаж при евентуална гаранционна повреда на уреда. Аз поне ги сложих зад вградените уреди, за да не се налага да помня кой от кой уред е бил.
  • 1
  • 2

Тема "Къде се разполагат контактите в кухня за вграждане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: