Мечтата на всяка домакиня
estqwerty - специалист
Здравейте,
понеже не съм предвидил горни шкафове, а и не искам да слагам или крия тръби разглеждам аспираторите с филтър от активен въглен.
За съжаление не намирам мнения по въпроса някой да е ползвал аспиратор така?
Филтъра се миел и после се реактивирал в готварска печка - това спецялно за модел на електролукс.
Остават ли миризми? Всякакви впечетления ще са ми от полза.
rum_sz - специалист
Не прави глупости.Активен въглен ала бала.Сложи една снимка да видим,за какво става дума.
silllveto - Майсторица
Що си мисля, че всъщност не търсиш аспиратор, а абсорбатор.
Мама ползваше такъв, без комин, никва работа не вършеше, освен че ръждяса. Но знам ли, времената се променят. :razz:
estqwerty - специалист
ето я ситуацията - не се смейте за първи път сглабям кухня и знам че има кусури.
Ако взема коминен тип мога да опитам да намеря бяла пвц тръба...
Osiris - специалист
няма какво да опитваш има бял въздуховод който е ПВЦ за точно за такива цели доколкото знам може и да го боядисаш с латекс :wink:
тото - специалист
Послушай колегите и сложи аспиратор с отвеждане на парите и миризмите извън кухнята. Ако това, сребристото, в горния десен ъгъл е розетка и можеш в нея да вържеш тръбата на аспиратора, не виждам къде е проблема. Не е повече от метър. Тръбата може да е бяла, можеш да я боядисаш в желан цвят или да я скриеш. С гипсокартон можеш да направиш кутия и дори за скрито осветлтние да помислиш.

:)
silllveto - Майсторица
...не виждам къде е проблема...
Кухнята ми харесва. Проблемът идва от това, че не е дообмислено разположението. И сега не може да сложи горен шкаф, който да скрива тръбата, че ще си удрят главите. Но пък може да се измисли нещо - етажерка, гипскартонова или арт щуротия и да се замаскира тръбата.
Chefo77 - майстор
silllveto написа:
Кухнята ми харесва. Проблемът идва от това, че не е дообмислено разположението. И сега не може да сложи горен шкаф, който да скрива тръбата, че ще си удрят главите. Но пък може да се измисли нещо - етажерка, гипскартонова или арт щуротия и да се замаскира тръбата.
Кой ще си удря главата? Да не се качват да танцуват върху печката или плота? :-D
Един горен ред по-тесни шкафове, в който можеш да скриеш тръбата, не мисля че ще стои зле. Говорим за 25-30 сантиметра дълбочина все пак.
И на мен ми харесва кухнята! Единственото нещо, което аз бих направил различно, е да продължа плота вдясно Г-образно към печката и да се скрие тази празнина насреща.
estqwerty - специалист
мерси за мненията - няма да има филтри това ми трябваше някой да ми каже да не се занимавам с глупости.

много мисля за гипсокартон , но не ми се цапа а определено ще стане най-добре.

гледах коминен тип абсорбатори но при тях тръбата пак трябва да излезе от горната част на П-ламарината която е отгоре и дори и да сложа бял въздуховод пак ще се вижда коляното, тръба нагоре, тръба настрани... а бе много тръби.
имам и останали парчета от гърба мисля си ще може да се опитам просто да "облека" някой телескопичен аспиратор за вграждане, има някакви нео-та за по 100 лева в технотата.

иначе кухнята е от полските на явор + нов плот. празното място го позапълних с едно от горните шкавчета, и така се оформи и "полу-островчето" :) . когато сглобих всички шкафове с девойката местехме и подреждахме всичко докато не ни се стори удобно, няма пари за проекти и поръчкови неща и за това сами и с най-евтиното, така излезе и това празно място, но ще сложим микровълновата там.
стискам палци кухниту да издържи поне година две без да почне да се разпадат нещата но щом аз /110 кила/ се качвам на плота може и да има и танци :)
grammy - специалист
то на сандъците нищо им няма ще изкарат така и 10 години. ама можеше (и още може) да се домисли по-различен план и да се преправи това-онова. хем да стане функционално, хем да се спести още място. никви проблеми за аспиратора... :)

Тема "Аспиратор / абсорбатор с филтър?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: