• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
mikeangel - специалист
Здравейте всички,

Проектирам нова кухня. След първоначално обикаляне и слушане на оферти за скициране на ръка и после евентуална визуализация, се разтърсих из сайтовете и намерих следните безплатни и лесни за работа програмки:

На ално, немска фирма
http://kitchenplanner.alno.de/
и Икеа, шведска
http://www.ikea.com/ms/en_GB/complete_k ... index.html
В сайта на ално и икеа има също и много друга информация за цялостното кухненско проектиране, както и допълнителни тънкости за различните модули, ергонимия, разстояние, височини, т.н.

След доста усилия, стигнах до следният план, но сега трябва намеря изпълнител. Подадох плана на следните фирми:
Платан,
Ралица,
ДиД
Идеален дом
и естествено получих оферта от 5 до 8 хиляди лева което включващо фурнир за долните шкафове и лак за горните, мивка, механизмите с плавно прибиране и абсорбатор. Кухненските уреди са допълнително.

Някой има ли опит с други фирми които да изпълнят по добре и по качествено такав проект?

Други коментари за планът? Единсвения проблем за който се сещам е с хладилника до фурната, но за това съм решил да залепя на шкафa на фурната от към страната на хладилника 2 см XPS който да изолира, и съответно бленда откъм кухнята за да прикрие. Някох да вижда други проблеми?

Прикачен файл

Kitchen_plan_1.png
Kitchen_plan_1.png (67.23 KиБ) Видяна 12974 пъти

Прикачен файл

Kitchen_plan_2.jpg
Kitchen_plan_2.jpg (33.22 KиБ) Видяна 12974 пъти

Прикачен файл

Kitchen_plan_3.jpg
Kitchen_plan_3.jpg (35.31 KиБ) Видяна 12974 пъти

Прикачен файл

Kitchen_plan_4.jpg
Kitchen_plan_4.jpg (37.61 KиБ) Видяна 12974 пъти
velsi - Почетен майстор
Какво налага това отдалечаване на плота с котлоните от фурната? Знам, че не е задължително да са едно над друго, но ми се струват доста далече.
Emerald - модератор
Това не е от значение колко са далече. Аз бих сложила долен шкаф с чекмеджета за дребни инструменти.Бих пораздвижила малко горните шкафове- този ред е излязъл като че от 80-те години. Бих повторила в някакъв дребен елемент и горе венгето (може би и шкафът с фурните от венге?). Бих планирала някаква витрина в трапезарната част (защо не и окачена или ъглова ако няма достатъчно място).
mikeangel - специалист
Плотът е отдалечен от фурната защото е даден приоритет на мивката да бъде най-близко възможно до ъгъла, от къдете отдва ВиК.

Относно комендатът на Емералд за раздвижване; ако разгледате сайтовете на Икеа и Ално, повечето не-Country style кухни са с изчистени форми и без излищно "заиграване" с допълнителни елементи на горните шкафове.

Като цяло главният ми проблем е с съчетаването на кухненския ъгъл с останалата част на помещението, което е видно от обшия план. Обмислям някакав преход от трапезарната маса към меката мебел и телевизионния ъгъл/ център за забавления, и затова се спряхме на венге и слонова кост като лесни за съчетаване цветове. Подът го виждаме в трислоен паркет, естествен дъб

Предполагам мека мебел с лежанка в цвят слонова кост и някакво допълнителна раздвижен шкаф за тв.
Emerald - модератор
Относно комендатът на Емералд за раздвижване; ако разгледате сайтовете на Икеа и Ално
:lol: На теб това ли ти е еталон? Тези кухни могат да бъдат споменавани само в нарицателен смисъл. Както и мебелите на Икея по принцип.

Прехода между кухня и хол ти е плота и няма какво повече да му мислиш.

Със слонова кост и венге можеш да съчетаеш почти всички съществуващи цветове. Защо за дивана пак се спираш на слонова кост? Направи го помещението монохромно и ще се класираш за най-скучен интериор! :cool:
mikeangel - специалист
Емералд,

както се казваше във вица, въпрос на вкус. Лично на мене стилистиката на Икеа ми допада, най-вече че при тях се дава предимство на функционалност а не на префърцунени изпъления. Същото наблюдавам при Ално в някои от техните проекти.

Не разбирам кое точно намираш за толкова скучно?

Всъщност, фактът че побликувах планът и запитване за коментар означава че съм отворен за идеи. Замислям се най-вече за цветови акцент някъде из кухнята, дали с цветно петно на стената или аксесоари или пък някои от шкафовете да бъдат различни :?
karakuda - помощник
икеата и аз го бях пробвал ама сайта им работи само с уреди и шкафчета от техните магазини - а пък моята завъртяна кухня имаше нужда от специални неща

най-добре си е с молива да чертаеш по статива - по стените демек
SHL - специалист
В това отношение(електроуреди) не съм специалист и искам да попитам без да ме разбира някой че съветвам.
Ако над фурната, това е микровълнова, няма ли риск да бъдат плътно една над друга две печки ? :? Не е ли опасно ?
bavarec - напреднал
SHL написа:
В това отношение(електроуреди) не съм специалист и искам да попитам без да ме разбира някой че съветвам.
Ако над фурната, това е микровълнова, няма ли риск да бъдат плътно една над друга две печки ? :? Не е ли опасно ?
не е опасно даже е доста удобно :idea:
Emerald - модератор
SHL написа:
Има условие микровълновата да е специална за вграждане, а те са доста по-скъпи от обикновенните.
  • 1
  • 2

Тема "Изпълнение на проект за кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: