Мечтата на всяка домакиня
cakev79 - специалист
Помогнете ми при избора на фритюрник.Не питам за марка а за това което е хубаво да има в него.Държа на лесното почистване.
dundurma - специалист
имам въртящ се делонги-270лв.
+по-малко олио,напълно разглобяем(лесно почистване)
–много скъп.
моят съвет е хубав тиган ЛОК(около 60-70лв.)
cakev79 - специалист
Това ЛОК го чувам за първи път.дай малко инфо
dundurma - специалист
или май бе УОК.............дълбок и голям.
Chefo77 - майстор
За фритюрник - да има добра мощност и да е максимално разглобяем с цел по-добро почистване. Гледай съда, в който стои мазнината, да се маха. Нагревателят да е потопяем. Няма смисъл от таймер - излишно оскъпяване.
Иначе аз съм с Bosch, нямам забележки.
cakev79 - специалист
Такива с потопяем нагревател има.Нагревателя лесно ли се почиства ако се наложи.Същите са и без филтър.Значи да се пържи без капак.
Chefo77 - майстор
cakev79 написа:
Такива с потопяем нагревател има.Нагревателя лесно ли се почиства ако се наложи.Същите са и без филтър.Значи да се пържи без капак.
Ами ако искаш, можеш да го почистиш ... то няма какво да му чистиш де :) Но можеш. Другия вариант нагреватели, е закрепени за "казанчето". На старото DeLonghi беше така - здрав съдържател, залепен за корпуса и от долната му страна - нагревателя. Това нещо нямаше чистене :(
Не че няма филтър, просто е метален и се мие, както на някои аспиратори. Другият вариант е да сменяш филтри ... все тая, да ти кажа.
Не можеш да пършиш без капак, защото много често като потопиш кошничката с картофките (например), мазнината бълбука толкова силно, че достига горния ръб. А не вярвам да искаш да чистиш мазнина от плота :)
cakev79 - специалист
Говоря точно за такива модели.Нагревателя е вътре в кошничката.Предполагам,че ще хваща нагар.Капака е плутен без какъвто и да било филтър и се ползва без него за да не стават сварени картофите да речем..
Chefo77 - майстор
Извинявай, колега ... не съм виждал такъв фритюрник, затова предположих че говориш за такъв без допълнителен филтър.
Нашия нагревател за 5 години не е хващал нагар (ей-сега питах жената). След като за толкова време не се е налагало да го чисти, предполагам и занапред няма да има нужда.

Нашият е такъв (не е агитация, не можеш го намери) :)

http://alatest.co.uk/reviews/other-home ... 06385,329/
cakev79 - специалист
Ок,от снимката обаче не разбрах,нагревателя потопен ли е във мазнината или е под съдържателя й.

Тема "фритюрник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: