• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Трябва ли да се сложи при вградена печка гръб от фазер, като има отвор за въздух от долу?
splitservice - специалист
Няма нужда от гръб. В повечето случаи дори без гръб печката трудно се побира в дълбочина.
Bobby - специалист
И аз не сложих гръб в моята кухня, но внимавай с нивелирането, защото моя майстор я беше монтирал така ,че като отвориш вратичката и тавите си излизаха сами...
shadowman - майстор
Bobby, това с тавите не е въпрос за нивелиране, фурната се закрепва за шкафа с винтове и не мърда. При теб може да са спестени и от там да идва проблема.
новодомец - напреднал
Хайде и аз да питам знаещите,проблем ли е найстина миялната за вграждане да е крайна?Предстои ми цялостен ремонт на старо жилище, но на дневен ред е кухнята.И най-големите ядове ще са в нея.От две седмици сън не ме лови,а все още не сме започнали.От това което прочетох в този форум останах с впечатлението,че повечето сте специалисти,а не аматйори.Ще се опитам да кача една скица, http://media.snimka.bg/8067/022390117-big.jpg?r=0 http://media.snimka.bg/8065/022384890-big.jpg?r=8 Моята идея за бъдещата ми кухня,е следната.след вратата имам отстояние 180см на него спокойно мога да разположа съдомиялната,мивката и тук един задънен шкаф.На другата стена имам 260см до трегера. След задъненият ш-ф следва пералнята,20см.шкаф за бутилки,фурна с котлони,и60см.- чекмеджета.Ще ме питате как се достига до дълбочината на задънения шкаф при това положение.Смятах ,че вратичките под мивката ако са с чупещи се панти всичко е окей.И това е и въпросат, удачно ли е или не? Благодаря, предварително на всички които,ще отделят време и ще помогнат със съвет и идеи.
Smarin - специалист
Без да съм убеден , че разбрах точно , но си мисля идеята ти е осъществима. Да речем миялната е 45 см за вграждане , преди нея една страница 18 мм , след нея шкаф за мивката - пак на 45 см и остава място в ъгъа за ъглов шкаф с чупеща врата (тия врати са си малко проблемни и на не 1 и 2 места можеш да видиш провиснали такива и закачащи в съседни врати , което съвсм не значи да се откажеш от тях , лично мое мнение - в такъв шкаф не сложиш ли въртящ се механизъм вътре губиш :) има още една възможност с чекмеджета , но доколкото си спомням шкафа трябва да отговаря на определени условия)
shadowman - майстор
И аз съм на мнение (а съм го и правил), че няма проблем миялната да е в края. Пускаш страницата до долу (ако е много криво има едини малки крака които трябва да вземеш) а на ширина 20 мм повече от страниците на другите шкафове. Ся има един момент, че като крайна страница трябва да я хванеш и за стенаната с дюбели и според зависи от монтажа на миялната може да се измисли да се хване някак и отпред зад цокъла че да не мърда (за по-голяма сигурност) щото все пак ще носи не малка част от кухнята.
новодомец написа:
Хайде и аз да питам знаещите,проблем ли е найстина миялната за вграждане да е крайна?
Според мен никакъв.Наистина страницата трябва да се хване и за пода в предния и край както каза shadowman.По-скоро за да не мърда и луфта между нея и вратичката на миялната да не го виждаш всеки ден различен :lol:
Този който ти е казал че е проблемно това изпълнение да не е човека който ще ти я прави?
Опитал се е да си спести някои неприятности които биха възникнали при монтажа на мивката.Има вероятност коритото на мивката да не се побере във вътрешният размер на шкафа който остава за нея.Възможноста е да се бяга само към другия шкаф като се изрежат двете страници на шкафовете.Ако искаш мивката да е с перило обърнато към миялната също би го затруднило малко.Общо взето е осъществимо,но по-трудоемко от монтажа на мивка в шкаф десетина см. по-голям от мивката.Аз в това виждам неговото притеснение.Друг проблем не виждам.
новодомец - напреднал
Благодаря,на всички за отговорите.
harier написа:
Този който ти е казал че е проблемно това изпълнение да не е човека който ще ти я прави?
По-точно, който щеше да я прави. Щом той самият не си вярва, как мога аз да му се доверя? Незнам доколко добре съм разбрана, нежелая ъглови вратички за задънения шкаф, а вратата 60 или вратичките 30/30 /захванати с чупещи се панти помежду си / под мивката да се отварят посока миялната и така да имам достъп до задънения шкаф.
vssv - помощник
новодомец написа:
Хайде и аз да питам знаещите,проблем ли е найстина миялната за вграждане да е крайна?Предстои ми цялостен ремонт на старо жилище, но на дневен ред е кухнята.И най-големите ядове ще са в нея.От две седмици сън не ме лови,а все още не сме започнали.От това което прочетох в този форум останах с впечатлението,че повечето сте специалисти,а не аматйори.Ще се опитам да кача една скица, http://media.snimka.bg/8067/022390117-big.jpg?r=0 http://media.snimka.bg/8065/022384890-big.jpg?r=8 Моята идея за бъдещата ми кухня,е следната.след вратата имам отстояние 180см на него спокойно мога да разположа съдомиялната,мивката и тук един задънен шкаф.На другата стена имам 260см до трегера. След задъненият ш-ф следва пералнята,20см.шкаф за бутилки,фурна с котлони,и60см.- чекмеджета.Ще ме питате как се достига до дълбочината на задънения шкаф при това положение.Смятах ,че вратичките под мивката ако са с чупещи се панти всичко е окей.И това е и въпросат, удачно ли е или не? Благодаря, предварително на всички които,ще отделят време и ще помогнат със съвет и идеи.

Прикачен файл

SDC10889 1.jpg

Прикачен файл

SDC10888 1.jpg
SDC10888 1.jpg (84.44 KиБ) Видяна 3223 пъти
  • 1
  • 2

Тема "въпрос към знаещите ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: