Мечтата на всяка домакиня
cerrone - специалист
Привет.
Кухнята ни започна да се сглобява от нас самите и идат няколко въпроса:

Ще се радвам да получа съвет къде във Варна да купим кухненски плот.

Има ли дебелина на работен кухненски ПДЧ плот повече от стандартните 3,8 см и каква е тя? Ако се сещате и производител ще е супер. Идеята е вградените котлони да не се подават отдолу изобщо, а да са напълно "вкопани в плота", защото мислим да има чекмедже точно отдолу.

Видяхме някъде окантване на челото на плота с алуминиев кант - как се прави това? Премахва се скоса на челото на стандартния плот и след това се монтира канта или има друг чалъм?
Последна промяна от cerrone на вт фев 15, 2011 12:09 am, променено общо 1 път.
shadowman - майстор
Доколкото помня Салекс имаха около 6 см плотове, но са ограничени цветове... Това с окантването излиза по скъпо и ако кухнята е на "Г" или "П" ще са ви нужни повече познания в областа ако искате да стане както трябва. Ако вземете лайстна за плот 6 см трябва да купите плот 4 см и да допълните с обикновенно ПДЧ.
bisplus - специалист
Дори и при дебелина на плота 3.8мм котлоните за вграждане няма да пречат на чекмеджето.
torbalan - Дървен философ
при мен плота е 3см и котлоните не пречат на чекмеджето...
Делян - специалист
Тук има такива плотове (на 60мм), но избора не е голям, а и цените къртят. Не виждам смисъл за едно чекмедже да се дават толкова пари. Моят плот (котлоните) е 57мм дълбок, т.е. ще се подава само 19мм под плота, което не мисля, че ще пречи на каквото и да е чекмедже.
bisplus - специалист
Делян написа:
Тук има такива плотове (на 60мм), но избора не е голям, а и цените къртят. Не виждам смисъл за едно чекмедже да се дават толкова пари. Моят плот (котлоните) е 57мм дълбок, т.е. ще се подава само 19мм под плота, което не мисля, че ще пречи на каквото и да е чекмедже.
Няма да се подава 19мм, защото в горния край на шкафа би трабвало да има бленда с дебелина примерно 18мм и така общата дебелина става 56мм. А пък може и в случая котлоните да са с височина 50мм.
cerrone - специалист
При всички случаи след като избора на по-дебел плот е ограничен явно ще се взема стандартен 3,8 вариант.
Тъй като котлоните предстоят да се вземат след това явно там ще се наложи измерване. Вчера се рових из нета и открих различни дълбочини на котлоните в зависимост от марката. Горене ги дават 6 см например.

Сега следващ въпрос :-D (човек трябва да ви държи в напрежение): Има ли различни видове челен профил на плотовете - по-ъгловат като на снимката?
Изображение

или пък като този - алуминиев
Изображение
bisplus - специалист
Това на снимката ми прилича по-скоро на ПВЦ кант.
shadowman - майстор
Горното е с кантирано с пвц кант за което ти гарантирам, че плота ще се надуе за нула време. Долното е с алуминуев профил.
Fortune - специалист
shadowman написа:
Доколкото помня Салекс имаха около 6 см плотове, но са ограничени цветове...
Има ли Салекс във Варна?

Тема "Кухненски плот по-дебел от 3,8см? ... и други въпроси..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: