Мечтата на всяка домакиня
Здравейте на всички!
В момента ремонтираме къщата. Опряхме и до кухнята, която е кухня с всекидневна и изход към двора. Старата кухня тотално изхвърлихме, а аз искам да си я направя сама. Идеята ми е колонки от итонг, върху тях г-образен плот. Размерите на кухнята са 3.00 дължина на 2.17 ширина до трегера. Като от тези три метра с плот ще бъдат покрити само 2.50. Въпрос: какви да бъдат минималните размери на итонга? Трябва ли да има гръб, за по-добра устойчивост? (уредите не са за вграждане, ще има една пералня, мивка и печка с газова бутилка, и хладилник). Кухненските шкафове ще бъдат на стената. Благодаря за всички съвети
silllveto - Майсторица
Здравей! :)
Онзи ден изхвърлих такава, зидана кухня, тип "селска". Дебелината на итонга ми беше 10см., така отпред налепихме плочки 10х10см. Като режеш не забравяй да го направиш към 3см. по-плитък от плота, т.е., плотът да ти стърчи малко повече, иначе, ще риташ зидарията. Височината стандартна кухня е 85см (има и 90см, ако сте високи), така че съобрази височината на зидарията + плота да се вържат на този размер.
Гръб не ти е необходим. Бях си взела от Практикер остатъци от рязано ПДЧ за по от 1-3лв., рафтоносачи, които монтираш в итонга. Моята кухня беше временна и бях ушила перденца, но ти можеш да поръчаш при дърводелец рамка и вратички.
Успех!

Тема "съвет за кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: