• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравейте , имам нужда от изясняване на някой въпроси относно направата на кухненските шкафове(ш238/в250), тъй като след много обикаляне по магазините и четене в нета се оказва , че ако си ги направя сам ми излиза доста по евтино като цяло (а и бюджета ми не е кои знае колко голям).
въпрос1: колко дебели трябва да са кантовете, които се виждат?
въпрос2:какви панти да си взема , и с какво се правят отворите за тях?
въпрос3:откъде в софия е най-добре да закупя лпдч,понеже фирмите са много?

Прикачен файл

08032011320.jpg горе долу това е проекта, може да има леки промени евентуално(фурната решихме да е в колона до хладилника)
bisplus - специалист
Използвай търсачката, почети малко и ако нещо не ти е ясно питай. Тая тема е дъвкано няколко пъти! Успех! :)
KIBRIT - специалист
При мен седи същият проблем !
За сега обикалям големите вериги и "крада" идеи по направата на шкафовете.
Що се отнася за магазин,съм се ориентирал към магазина на фирма "Роси" .
http://www.rosi.bg/
gogo1113 - специалист
Кантовете на корпуса - 0,8-1 мм. Кантовете на вратите 0.8-1-2 мм. Отворите за пантите се правят със специален фрезер в зависимост от пантите - диаметър 26 мм или най-честия случай диаметър 35 мм. Цената на хубав такъв инструмент е между 20 и 40 лв. Предполагам, че плоскостите, които ще купуваш ще ги разкроиш във фирма за разкрой. Там предлагат и направа на отвори за панти - между 0.50 и 0.60 лв/бр. Така, че ти е по-изгодно вместо да се мъчиш да си ги поръчаш готови, то и парите за инструмента не можеш да избиеш, а пък има риск и да объркаш нещо, все пак с машина е по-точно и отворите са по-чисти. Всичко споделям от собствен опит, вече ми мина през ръцете. Закъсах с алчни и не добри майстори и подхванах кухнята си сам. Цената излезе с около 130-140% по-изгодна, а според мен изпълнението е супер. Ако има друго - питай, знам какво е да не си сигурен откъде да го захванеш. Успех!

П.П. Обиколих и аз много магазини за обков. "Роси" -НЕ. Като си я правиш сам, купувай качествено, не е евтино, правиш си го за теб, не за печалба от клиент.
shadowman - майстор
Ще прощаваш ама знаеш ли къде се намира бутона "PRINT SCREEN"?
Делян - специалист
По въпрос 1: колкото повече, толкова повече... :mrgreen: Аз за корпуса избрах 0.45, а за вратите 2 мм. Всичко е въпрос на личен избор и финанси.
По въпрос 2: колкото по-качествени, толкова по-добре. Аз се спрях на Blum - средна цена според модела 0.50-0.70лв/бр. За отворите си купих фрезер на Pirahna 35мм за 20лв. Отворите стават перфектни...
По въпрос 3: нищо конкретно не мога да кажа, просто си избираш една фирма и я хващаш за ушите... Съществена разлика в цените няма.
Nejdet - специалист
Недей слага фурната и хладилника един до друг, фурната топли хладилника, той от своя страна ще харчи повече ток за изстудяване.
shadowman написа:
Ще прощаваш ама знаеш ли къде се намира бутона "PRINT SCREEN"?
Използвай бутона Print Screen, после си пусни Paint /програмката на Windows за рисуване/ и направи Paste. Ще се учудиш от резултата :shock:

Успех в начинанието.
Последна промяна от Nejdet на чет мар 10, 2011 8:36 am, променено общо 1 път.
shadowman - майстор
Обикновенна панта на Blum 'модул' за покрит кант с винт и дюбел струва 1,12, може да ти излезнат малко по-евтини ако не вземеш дюбела но с него става много по-яко.
Аз не споделям мнението, че фурната за вграждане ще има някакъв ефект върху работата на хладилника, ако наистина пече много първо ще си изпати шкафа в които е вградена.
gogo1113 - специалист
Фурната за вграждане СЪС СИГУРНОСТ не нагрява шкафовете. Тя е проектирана да изпуска топлия въздух отпред, а отстрани има изолация. От опит пиша, че няма да влияе на работата на хладилника, още повече че той не е залепен за шкафа, а има разстояние в което също циркулира въздух.
благодаря на всички за коментарите, тези дни прочетох целия форум (доста четене падна), но наистина искам да си го направя като хората, блум ще ползвам със сигурност, не ме бърка ,че ще дам 200-300 лв повече , просто държа да стане качествено , доколкото знам и имам познати които ползват вградени фурни, те не нагряват особено настрани(и аз се притеснявах, и затова питах доста). Сега обикалям магазините и оглеждам кое как е сглобено, другата събота и неделя мисля да стартирам, този уикенд мисля да боядисам с латекса , а в понеделник слагам ламината.
  • 1
  • 2

Тема "помощ за кухненски шкафове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: