Мечтата на всяка домакиня
Spassow_lbg - специалист
Здравейте,
в момента изнасям кухнята на терасата и жената иска фурната да е вградена тип американските кухнии, тоест не нормално фурна и отгоре котлоните а фурната да се вгради в шкаф на нивото на гърдте- идеята е да не се навеждаш и децата да не я достигат.
Въпроса ми е този вид вграждане изисква ли друг вид фурна или всяка която се продава за вграждане би свършила работа? Има ли няакаква разлика в вентилацията на тези фурни, че на нормалните за вграждане е отпред през вратичката, но там има над нея абсорбатор, докато тук котлоните и абсорбатора ще са на друо място?
silllveto - Майсторица
Няма разлика. Преценете добре височината на фурната, че не изгорите лактите или силикона на жената :wink:
Аспираторът - над котлоните.
За изпарението на фурната, върти ми се нещо по спомен, че бяха на два принципа - предно, през вратичката и задно (не знам дали така се казва). Но това не е от значение.
Това, от което се интересуваш се открива в нета мн лесно:

Изображение

Изображение
shadowman - майстор
Аз пък казвам, че има разлика в светлия отвор за печката.
SoWhat - специалист
И къде я видя разликата!?
MMIel - специалист
Spassow_lbg написа:
Здравейте,
в момента изнасям кухнята на терасата и жената иска фурната да е вградена тип американските кухнии, тоест не нормално фурна и отгоре котлоните а фурната да се вгради в шкаф на нивото на гърдте- идеята е да не се навеждаш и децата да не я достигат.
Въпроса ми е този вид вграждане изисква ли друг вид фурна или всяка която се продава за вграждане би свършила работа? Има ли няакаква разлика в вентилацията на тези фурни, че на нормалните за вграждане е отпред през вратичката, но там има над нея абсорбатор, докато тук котлоните и абсорбатора ще са на друо място?
Направих същото преди около 3 години. Няма никакви тънкости. До колкото си спомням фурната си идва с размерите на дупката в шкафа и някакви изисквания имаше. А това да е на нивото на гърдите е абсолютно задължително що се отнася до удобство. Виж как съм го реализирал: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 35&t=10491

Тема "Вградена фурна в шкаф на ниво гърди- има ли тънкости?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: