• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
stoqnmonev - напреднал
Привет!Предстои ми смяна на кухненските шкафове.Искам да е нещо семпло,без изгъзици и т.н.(а и бюджетът ми не го позволява).Та въпросите ми са:
1.Правилно ли са раположени шкафовете?
2.Понеже печката ще има и газови котлони,къде е най-удачно да се сложи газовата бутилка?(мисля в най-левия шкаф)
3.Мивката-няма мърдане,на по-малкото "крило" ще е,отцедникът ще е от лявата страна.Въпросът ми е:ще може ли да се постави така и няма ли да пречи на плота който е към печката?
4.Понеже не открих осветление което да ми хареса,мислих да сложа малки обикновенни луминисцентни лампи в горните ъгли на гърба,и пред тях да сложа до една "дъска" да не се виждат самите тела.удачно ли е?
5.Голямата дилема-цветовете!Искам да са свели цветове защото кухнята е зле осветена(прозорец 60/90 от лявата страна).Мислех нещо от рода на светъл дъб-плот,гръб,корпус и кантове,а вратичките да са нещо по контрастно-тъмен дъб например :-D .Идеи?
6.Най-важното:колко горе доло може да ми излезе?

Прикачен файл

proekt.jpg
proekt.jpg (84.03 KиБ) Видяна 4215 пъти
Последна промяна от stoqnmonev на ср ное 02, 2011 1:55 am, променено общо 2 пъти.
colyo - специалист
Това което тепърва ще започвам е с подобни размери. Обиколих фирмите в района и посъбрах оферти(защото нещо ме домързява да се захващам сам) и на 2 места ни дадоха цена 1600лв за доста прилично изпълнение. А иначе за ценообразуването зависи с какъв материал, с какъв обков с какви механизми и т.н. За същотот нещо ми искаха и 5500лв с италиански плоскости.
SoWhat - специалист
Двата поста за един и същи въпрос ли се отнасят?
colyo-В кои фирми в Бургас са ти дали тези цени,че и аз обикалям и събирам оферти.
colyo - специалист
най-добри цени ми дадоха Роси и срещу Яна Лъскова пресечката навътре и в ляво. Не помня как се казваше фирмата.Само един мебелен цех е в района .При мен везните повече натежават да си поръчам рязане и кантоване в Роси и да си я сглобя сам.
Тани - модератор
stoqnmonev написа:
Заглавие:дайте акъл :)
Веднага ти давам акъл - смени си заглавието на темата от първия пост , докато не е отишла в коша! Ако не разбираш за какво ти говоря прочети правилата!
Делян - специалист
Моята кухня е същите размери. Само ПДЧ-то ми излезе 500 лв (най-евтиното на Водего). Ако ползваш българско (Кроношпан, Габровница) ще свалиш на 300-350 лв. Слагаш още 300-400 лв за разкрой и кантиране. Това са материалите грубо. Всичко това го умножаваш по 2 за фирмата, която ще ти изпълни проекта, щом няма да го правиш сам. Добавяш и разходите за обков (панти, чекмеджета), плот, гръб, уреди и получаваш стойността на проекта.

Плота на мивката го пусни до стената, а този от печката - до него, за да не минава фугата под мивката. Коритото на мивката трябва да го пуснеш в десния шкаф, а "отцедника" да мине над ъгловия, за да не се налага да зарязваш страниците на двата шкафа. Но това са неща, които най-добре ще ти ги кажат от фирмата-изпълнител.

Луминисцентните тела не се виждат при нормална позиция на тялото. Аз не съм сложил нищо, за да ги прикривам и няма проблеми в това отношение.

И едно лично мнение - на подобен род кухня обикновена печка ще е като цирей. Ако въпросът е финансов, вече има бюджетни решения и при уредите за вграждане.

Хладилника не си го забравил, нали?
rum_sz - специалист
Плота и гърба влизат ли в цената ,монтажа ,водбраната лайсна,силикона пренасянето до съответният етаж ,транспорта и други дреболий?
marian1 - майстор
е-е-е ти ме уби - ама начертал си моята кухня - ама точно, моята е почти завършена , айде ако не забравя дори ще ти я снимам и изпратя да погледнеш в действителност как изглежда - Успех - недостатък на кухнята при така разположено нареждане - девойката реже ( ама винаги ) точно на ъгъла - много ме дразни - няма къде да си нарежеш и ти нещо - когато ти се наложи - от другата страна на печката ни е микровълновата ... щом ще си си правиш кухня - да те подсетя - моята кухня изрично пожелана от моята приятелка - е с 10 см по висока от стандартните - т.е. 95см - понеже и тя не е от пингвините, а е нормално висока - за да не се изгърбва....много по удобно е!Успех!
stoqnmonev - напреднал
marian1 написа:
е-е-е ти ме уби - ама начертал си моята кухня - ама точно, моята е почти завършена , айде ако не забравя дори ще ти я снимам и изпратя да погледнеш в действителност как изглежда - Успех - недостатък на кухнята при така разположено нареждане - девойката реже ( ама винаги ) точно на ъгъла - много ме дразни - няма къде да си нарежеш и ти нещо - когато ти се наложи - от другата страна на печката ни е микровълновата ... щом ще си си правиш кухня - да те подсетя - моята кухня изрично пожелана от моята приятелка - е с 10 см по висока от стандартните - т.е. 95см - понеже и тя не е от пингвините, а е нормално висока - за да не се изгърбва....много по удобно е!Успех!
Какво стана с кухнята,направиха ли я?Дай снимки да видя как изглежда.
  • 1
  • 2

Тема "питанка за нова кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: