Мечтата на всяка домакиня
Здравейте! :)
Имам лята мивка с покрито с мозайка дъно и облицована с фаянсови плочки. Плотът около нея е със същите фаянсови плочки.
Какво мислите за идеята да заменя мивката с алпака, а върху плота да залепя гранитни плочи. Или гранитогрес?

Моля, коментирайте и дайте идеи. Искам да бъде максимално здраво, а и да изглежда добре.
torbalan - Дървен философ
а защо не плот от гранит?
или мрамор?
ArturDent - Почти Безобиден
Само не от мрамор! Мрамора "пие". Ако се оцапа с мазнотийка няма изчистване. Прониква в дълбочина.
Аз съм за гранита.
torbalan - Дървен философ
изглежда е до вид мрамор...
щото моя е мраморен
и вече година и половина експлоатация - заливан е с какво ли не :)
няма драми :)

но съм съгласен - с мрамора трябва да се внимава :)
и мен гранита повече ме кефи...
torbalan написа:
а защо не плот от гранит?
или мрамор?
Всички сме наясно, че плот от гранит е най-доброто, но мивката е на място, на което няма такава фирма и трябва да се справим сами.

Затова питането ми е за гранитни плочи или гранитогрес.
Гранитът няма да може да се обработи с машинка за рязане на фаянсови плочки, каквато имаме. А гранитогресът?
Ако все пак се спрем на вариант от гранит и поръчаме плота, може ли след това този плот да се транспортира без проблем с лека кола?
pep - специалист
Бях пред подобно чудене ... в крайна сметка изкъртих всичко и направих нова кухня вместо да се занимавам с "освежаване".
ArturDent - Почти Безобиден
кари написа:
... може ли след това този плот да се транспортира без проблем с лека кола?
Първо за целта трябва плота да влиза в колата. Да може да се сложи вертикално на равна повърхност, иначе съществува реален риск за счупване при пренасянето.
А при вас нямате ли гробища? Там фирмите, които правят паметници, правят и плотове. Или поне могат да ти ги доставят от там, от където ги правят.

Тема "Плот за мивка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: