• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
brez - помощник
Съдомиялната ми е в десния край на шкафа. Нарязани са пласкостите, но като взех да монтирам и нещо се сетих че няма да стане.
Въпроса е, че вратата на миялната е по широка от капака и искам да покрива канта на дясната страница на шкафа. Добре, но така врата няма да може да се отвори, защото долния край ще опре в страницата.

Как трябва да се направи това. Не искам канта да се вижда.
torbalan - Дървен философ
виж чертежа, дето са дали в упътването на съдомиалната... отговора е някъде там :)

да ти кажа - не разбрах какво точно питаш...

п.п.

май стоплих - съдомиалната не трябва да е последна в редицата, ако искаш капака да скрива страницата...
сега гледах моята - дефакто страница няма :)
brez - помощник
Всички инструкции за монтаж на съдомиални са нарисувани така, че уреда е в среден шкаф а не краен. Това е много тъпо, защото съм убеден, че поне 50% от хората слагат уреда в края на шкафа а не в средата.

Проблема е, че искам да има страница на шкафа и канта да не се вижда т.е. мебелната врат на уреда трябва да е по широка от 45 см, в моя случай един кант от дясно и половин кант от ляво. Така обаче, тъй като врата се завърта около ос на 15 см от пода, долната част на мебелната вратичка ще се удари в страниците.

Трябва да има решение. Сега мисля да една бленда под вратичката, която да е неподвижна, но утре ще пробвам дали ще стане.
ами с конструкцията, която е на моята съдомиална... няма как да стане това, което искаш :)

мести я някъде в средата...
brez - помощник
Да бе, е сега ще я преместя.
Не мога да разбера тия дето ги правят тези уреди не могат ли да направят нещо както трябва.
По скоро ще си проектирам и направя механизъм за моя случай отколкото да се съобразявам с глупостите им.
Механизъм с който да се скрие канта може да се направи и ще струва 5 лв. ако се произвежда масово, но гледам че няма, което също ме учудва. Би трябвало той да е в комплекта на уреда, след като е за вграждане.
любопитен съм да го видя тоя механизъм, след като го направиш :)

иначе има свободностоящи съдомиални, които може да похендриш дори в средата на кухнята :)
brez - помощник
Мога да го направя, но ще ми отнеме доста време и средства. Всичко е въпрос на геометрия. Вратичката се разделя на две и долната част се слага на плъзгачи към страниците и на панти към горната част. Така ще стане, но нито мога да намеря плъзгачи, нито да вкопая пантите без машини. А колкото до механизмите, вижте механизмите на BLUM за ъглови чекмеджета, измислено и направено, тук проблема не е по различен.
SoWhat - специалист
Съдомиялната ми е в десния край на шкафа. Нарязани са пласкостите, но като взех да монтирам и нещо се сетих че няма да стане.
Въпроса е, че вратата на миялната е по широка от капака и искам да покрива канта на дясната страница на шкафа. Добре, но така врата няма да може да се отвори, защото долния край ще опре в страницата.
По зададения въпрос не се разбира как се монтира миялката. Т.е. има някакъв шкаф за нея или е накрая на кухнята, която завършва с подпора/старница?? И на този шкаф страниците до долу ли са т.е. без крака? Защото за миялки за вграждане не им трябва шкаф! :?
Без да знам как е - ако има само подпора за плота като крайна страница може да се изреже навътре толкова, колкото влиза вратата при отваряне. И цокъла ще закрие изрязаното.
brez - помощник
[quote="SoWhat"
По зададения въпрос не се разбира как се монтира миялката. Т.е. има някакъв шкаф за нея или е накрая на кухнята, която завършва с подпора/старница?? И на този шкаф страниците до долу ли са т.е. без крака? Защото за миялки за вграждане не им трябва шкаф! :?
Без да знам как е - ако има само подпора за плота като крайна страница може да се изреже навътре толкова, колкото влиза вратата при отваряне. И цокъла ще закрие изрязаното.[/quote]

Точна така е, обаче цокъла ми е 8 см а врата се върти около ос на 15 см от пода т.е. няма как да се изреже страницата на височината на цокъла, пак няма да се отваря вратата. Общо взето днес правих проби и установих че няма начин това да стане лесно, така че ще правя нова страница и ще намаля вратичката и това е.
king82 - специалист
Извинявам се че се намесвам в темата, но да питам нещо бързо? Извода на съдомиялната/те за чиста вода 3/4 " ли е и прав ли е или Г-образен?
  • 1
  • 2

Тема "Вградена съдомиялна на края на шкафа с покрит кант, как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: