Мечтата на всяка домакиня
TaniaV - помощник
Здравейте!Днес сложихме долните шкафчета на кухнята с плота.Обаче се оказа,че стената е адски крива.ЯВно майстора си е оставил ръцете.Кухнята е Г образна.Започнахме от ъгъла ,като се водихме по него за останалите шкафове.Така тръгна един луфт по стената,който стигна на края до 3 см.Дори и плота не успя да опре до стената.Това и на двете стени като на едната е по-малък луфта,но там плота опира до стената и не виждам проблем.Но тази стена с 3 см....Как да сложим гърба при такъв луфт?Гърба едвам ляга на плота ,като се опре плътно до стената(колкото може да се нарече плътно при такава кривина).
novgradski - специалист
...има едни ъгли (приличат на тези за ламината)...попитай и предполагам ще ти предложат някой модел
http://www.google.com/imgres?q=%D1%8A%D ... 9,r:7,s:40
Kumay - майстор
При 3см отклонение не е страшно!
1см гръб + 2,5см водобранна лайсна го покрива! Но все пак може и да
подложиш нещо на гърба, за да покрие лайсната повече!
Успех!
TaniaV - помощник
Kumay написа:
При 3см отклонение не е страшно!
1см гръб + 2,5см водобранна лайсна го покрива! Но все пак може и да
подложиш нещо на гърба, за да покрие лайсната повече!
Успех!
Да,лайсната е голяма.Сонищи нямахме време да я сложим да видим дали ще покрие.
Каква подложка предлагаш да сложим?Мислим да залепим гърба със силикон.Каква да е тази подложка,която да може да се оформи от милиметри до 3 сантиметра,и то по цялада дължина и ширина на плота?
TaniaV - помощник
да попитам още нещо-този елемент за какво еhttp://mebelen-obkov.com/images/image_frame2.png ?Аз си мисля,че е за горните шкафчета.Но как се поставя?Нямаме схема.
Kumay - майстор
TaniaV написа:
Мислим да залепим гърба със силикон.Каква да е тази подложка,която да може да се оформи от милиметри до 3 сантиметра,и то по цялада дължина и ширина на плота?
Подложи парчета фазер.Тук-там! Лепиш първо тях, после гърбът.
Може да сложиш и някой винт там, където няма да се вижда/под лайсната/
Линка не ми се отваря, пусни го пак.

П.П. Изчакай да се произнесат и профитата - аз не съм мебелист, търговец съм! :lol:
shadowman - майстор
Така като чета разбирам, че стените са криви, тоест ъгъла отваря и понеже шкафовете всички правят точно 90 градуса. Ако е така то долния ред шкафове не опира в стената (не разбрах вие ли си правите кухнята или някой друг?). Ако правя кухня на Г винаги си взимам шаблон на ъгъла и после режа шкафовете под градус. За да се се залепят плотовете до станета е трябвало да бъде отрязан на криво при връзката на двата плота, но тогава пък има вероятност плота да не покрие вратите. Ако горните шкафове не са подготвени (говоря главно за шкафа в ъгъла) ще е още по-весело.
TaniaV - помощник
Не сме я правили ние кухнята.По проект е ,донесоха ни я с готово сглобени шкафчета.САмо трябва да я сложим.
Опира само ъгловия шкаф и шкафчетата където е ВиК.То там има 1 см зеене и не пречи.НО на другата стена се разширява до 3 см.Не знаех,че стената е толкова крива,все пак майстор викахме ,да замазва,за 50 квадрата ни взе 500 лв и накрая стената крива.

И още нещо да попитам -става ли да запълним със стиропор.Или силикона няма да го хване добре.?!

Ето тези елементи питах за какво са?
http://mebelen-obkov.com/?mdl=product&pro=24&lng=bg

Изображение

НАшите са същите ,само че без запълненото в ъгълчетата?
SoWhat - специалист
Направете подложка във вид на скара/решетка от ПДЧ. Захванете я с дюбели и върху нея залепете стенния панел с "Експрес фикс" на Хенкел.
Стиропора може да се разлага от химикалите в силикона или лепилото. Може първо да опитате на едно парче със залепващия елемент.
alno - напреднал
Най-добре си направи плотовете и шкафовете под прав ъгъл.
Луфта който ти отваря между плота и стената можеш да запълниш като изрежеш парче от термоплот под формата на клин.По този начин,когато монтираш гърба и водобранната лайсна ще могат да легнат на цяла основа.
Ако си решил да изтеглиш напред гърба от стената,можеш да си подготвиш парчета с различна дебелина и да ги сложиш от по-дебело към по-тънко в посока на луфта. Със санитарен силикон няма да имаш никакви проблеми относно монтажа на гърба.
Разтоянието което ще ти се получи между шкафовете и стената можеш да скриеш с декоративна страница (това е за завършващите шкафове).

П.П. В Четвъртък имах монтаж с абсолютно същите ядове.Мога да ти покажа снимки как стана.

Тема "Гръб на кухня и луфт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: