Мечтата на всяка домакиня
erixx - помощник
Здравейте!

Имам питане, свързано с това дали може да се вгради свободностояща съдомиялна във висок кухненски шкаф. Предполагам, че няма да стане, заради дълбочината, но тъй като вече я имам съм длъжен да попитам.

Това е моделът:
http://www.pazaruvaj.com/sydomijalni-ma ... properties
joroantonov - специалист
Естествено че може, стига да не ти е 30см дълбок шкафа :lol:
SoWhat - специалист
Вторият Ви въпрос е малко риторичен. Влизането в шкаф зависи от това, колко дълбок си направите шкафа. За да не играе миялката, трябва да влезе плътно. Но от друга страна трябва да се помисли как ще се постави/отваря вратата на шкафа, за да не опира вратата на миялката. За сега не ми идва идея.

ПП. Но може да се сложи допълнително парче отвътре, което да дистанцира миялката спрямо пантите.
Дали има някакви условия за височина спрямо височината на крана на чистата вода в упътването?
Успех.
erixx - помощник
Да, прави сте, не уточних изискванията. Хехе, няма да е 30 см шкафа, но искам да е колкото другите кухненски шкафове и да не надстърча пред плота, т.е. стандартна дълбочина 60см.
Относно височина на водата - това може да се съобрази защото тръбите още не са пуснати.
Има и още един проблем - дръжката на вратата на миялната излиза напред някъде към 3,5 см, т.е дълбочината й става 63,5см, което прави шкафа още по-дълбок.
dyaneff - майстор
3.5 сантиметра в + не са трагедия. :lol:
Моята съдомиялна я вградих и на предния капак залепих фолио с цвета на МДФ-а.
SoWhat - специалист
Е, след като миялката е на лице, можете да измерите дълбочината и + дръжката.
Друг вариант-побългаряване - възможност за монтиране на вратичката на шкафа към миялката?!?
erixx - помощник
Измерих я- 63,5см заедно с дръжката, а тези за вграждане са 55см дълбоки. Като гледам отивам на шкаф с дълбочина 65-66см..?
DTIvanov - специалист
erixx написа:
Измерих я- 63,5см заедно с дръжката, а тези за вграждане са 55см дълбоки. Като гледам отивам на шкаф с дълбочина 65-66см..?
Което води след себе си проблем с плота. Стандартно са 60 см както каза и някой по-нагоре в темата. Теоретично може да намертиш и по-широки, но тук ключовата дума е "теоретично" :wink: . Ако съдомиялната може да се постави в края на долния ред шкафове, може да се помисли и да се направи от дефекта ефект. В смисъл по-дълбок, по-висок и разчупен шкаф. Аз моята кухня в стария апартамент точно така я бях направил, но нямам снимки да покажа (скапа ми се твърдия диск на компа и сума снимки на обекти заминаха :cry: ). Дай нещо като скица да видим какво можем да изислим във форума.
ПП С ширината на шкафа не трябва да имаш проблем, понеже за разлика от пералните съдомиялните имат много по-малки вибрации, така че и по 10 - 15 мм луфт да оставиш от двете страни, няма да чука в шкафа.
erixx - помощник
Това, че плота е 60см не ме притеснява толкова, защото шкафа, който мисля да правя ще е висок и ще бъде залепен края на плота- нещо като това на снимката с оранжевата кухня.
Идеята ми е разпределението на този шкаф да е следното:

- лява половина - хладилник
- дясна половина - миялна(долу), чекмедже за прибори, микровълнова за вграждане - над чекмеджето и каквото разстояние остане над него някакво шкафче с вратичка

За да придобиете представа - това е кухнята, към която на ъгъла отляво мисля да поставя високия шкаф:
http://www.enikom-m.com/bg/product/0/ku ... -3_12.html

Прилагам и примерна схема на стаята.

Прикачен файл

proekt hol.jpg

Прикачен файл

1163_big.jpg
1163_big.jpg (40.7 KиБ) Видяна 7676 пъти
Vlado852 - напреднал
Пак ще стърчи и ще изглежда като неизпипано. По-добре /лично мнение/ си поръчай по дълбок плот и действай.
И аз имах няколко спънки в кухнята и в крайна сметка ми се наложи да ползвам 90см. плот.

Тема "Вграждане на свободностояща съдомиялна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: