Мечтата на всяка домакиня
ohdan - специалист
Здравейте , устроих едно помещение за кухня върху плоча на друго такова, като съм прекарал ВК инсталацията върху пода за да не руша отдолу. Сега трябва да си правя замазка за да скрия ВК-то, обаче тъй-като и самият под е доста крив , се налага доста да се запълва/10-12см./ за което ми е и въпроса. - С какво? Дайте ми съвет , отгоре ще се полага , една част от теракота и друга с лам. паркет. Мисля си за пълнеж със стериопор,фибрант, или :?
Ще съм ви благодарен за съветите!
lov - майстор
Преди месец ми се наложи да правя подобна гимнастика само че при мен беше 17 санта. Ползвах тухли четворки като ги редих с фуга. Останалото място запълних с перлит и отгоре армирана замазка. При теб може да ползваш единични решетъчни тухли. Те са 6 см. и тъкмо остава колкото за замазка. Бях пуснал същата тема може да погледнеш в нея какво ми предлагаха колегите но това се оказа най удачния и бюджетен вариант за мен.
Бат Иво - специалист
Перлит,арлит,згур ! :partyman:-П.п. Леко не тежи на плочата,сравнително евтини,топло и шумоизолиращо ,бързо. :partyman:

Прикачен файл

Arlita_4c121f4a9979e.jpg
Arlita_4c121f4a9979e.jpg (32.64 KиБ) Видяна 3328 пъти
valentin112 - специалист
ohdan написа:
Здравейте , устроих едно помещение за кухня върху плоча на друго такова, като съм прекарал ВК инсталацията върху пода за да не руша отдолу. Сега трябва да си правя замазка за да скрия ВК-то, обаче тъй-като и самият под е доста крив , се налага доста да се запълва/10-12см./ за което ми е и въпроса. - С какво? Дайте ми съвет , отгоре ще се полага , една част от теракота и друга с лам. паркет. Мисля си за пълнеж със стериопор,фибрант, или :?
Първо се научи да пишеш грамотно /например, стериопор се пише стиропор, фибрант се пише фибран/
ohdan - специалист
valentin112 написа:
ohdan написа:
Първо се научи да пишеш грамотно /например, стериопор се пише стиропор, фибрант се пише фибран/
Благодаря за съвета ти колега въпреки че не ми помагаш за решаването на въпросът за който исках помощ :sad: а си мислех че форумът е главно за това?? И все-пак ще си позволя да те попитам отново , ще ми дадеш ли някакъв съвет относно същинският въпрос??
БЛАГОДАРЯ !!
----------
Благодаря също и на другите колеги които си дадоха мненията и ще ги имам в предвид , но ще изчакам и някои други да се изкажат. :2thumbs:
Фло - специалист
ohdan написа:
Мисля си за пълнеж със стериопор,фибрант, или :?
Правилно мислиш! Щом е толкова дебело обикновен стиропор върши работа,отгоре полипропиленова мрежа за под ,циментова шпакловка за замазка върху мрежата на тънко,колкото да покрие мрежата, и финишното покритие от теракот на гребен или ламинат.Става много яко!
stoqnmonev - напреднал
Преди месец правихме същото нещо.За пълнеж слагахме камъни(ситни) но по възможност изправени-майстора каза,че така ставало по здраво.Имахме тухли единички,но той отказа да слага каквито и да било тухли,керемиди и т.н.
професионал - специалист
Здраво,здраво - колко да е здраво?За какво му е да е толкова здраво - не вярвам да минават машини над 40-50 тона,че да търси максимална здравина и носимоспособност на настилката!ohdan - мислиш в правилната посока,само че за армиране използвай метална мрежа с размери 2/1м. и квадрат 5/5 см.
ohdan - специалист
професионал написа:
Здраво,здраво - колко да е здраво?За какво му е да е толкова здраво - не вярвам да минават машини над 40-50 тона,че да търси максимална здравина и носимоспособност на настилката!ohdan - мислиш в правилната посока,само че за армиране използвай метална мрежа с размери 2/1м. и квадрат 5/5 см.
Благодаря за съвета , в интерес на истината много си прав за това с машините :wink:
Кухничката е 15 м2 и ще има само шкаф с мивка с вградени фурна и пералня, хладилник , малко ъглово диванче , масичка за четерима и два стола.
Между другото, замазката вече е положена и то по начина за който споменавах/фибран /положен на разстояние 5см. един от друг с разминаване на плоскостите, върху тънък слой от материала за замазката и отгоре основната ...без армиране. Все-пак отгоре ще се полага ламинат и просто ми трябваше не толкова здравина отколкото равна повърхност. Това че може да се понапука някъде , мисля че не е от значение а и последствията от това ще са си за мен. :thumbs:

Тема "съвет относно замазка на под за кухня.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: