• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
oska - специалист
Здравейте,с зимата започнаха и проблемите с влагата.В кухнята ни няма отвор за аспирация и понеже се задърва много влажен въздух,мухлясва.Зад кухнята имаме баня.Искам да направя някакъв отвор в стената и да се свържа към вентилационната тръба на банята и по този начин да извеждам застоялия въздух от кухнята.Някой правил ли е такъв номер,моля за помощ.
ribnikolaevi - майстор
Пусни схема или снимка на двете помещение и на въздуховода в банята.
oska - специалист
това е схемата,отбелязал съм с червено мястото за отвор от кухнята към банята,зад тоалетната има аспирационна и тръба за мръсен канал.под или над отвора на моя вентилатор е по добре да се дупчи?

Прикачен файл

456.JPG схема
preslav - майстор
oska написа:
това е схемата,отбелязал съм с червено мястото за отвор от кухнята към банята,зад тоалетната има аспирационна и тръба за мръсен канал.под или над отвора на моя вентилатор е по добре да се дупчи?
Принципно топлото бяга нагоре, значи НАД "твоя" вентилатор е по-добре, но щом имаш вентилатор и под е приложимо.
oska - специалист
притеснява ме това,ако се включи вентилатора от долния етаж,дали няма да изкара въздуха в моята кухня.това важи и за вентилатора от нашата баня,сигурно затова нещо съм мислил като съм писал "моя" вентилатор :)
Дали ще е по добре с някакъв малък вентилатор,или от тези дето сами се въртят от течението на въздуха?
kiroslavov - специалист
Така като гледам кухнята и банята граничат с външна стена. Защо направо не изкараш тръбата навън ??
novgradski - специалист
oska написа:
притеснява ме това,ако се включи вентилатора от долния етаж,дали няма да изкара въздуха в моята кухня.това важи и за вентилатора от нашата баня,
...аз ползвам вентилатори с клапи (от две помещения - в един отдушник),като тоя:
Изображение

Изображение
...има ги поотделно и комбинирани...
oska - специалист
не,тяхната стена не е външна,аз просто нахвърлих така с програмата,другата страна има апартамент.само до ъгловата мебел е външна

Прикачен файл

4567.JPG
preslav - майстор
oska написа:
Дали ще е по добре с някакъв малък вентилатор,или от тези дето сами се въртят от течението на въздуха?
Приятелю, тези дето се въртят от течението на въздуха не са (как да го кажа по-разбираемо) вентилатори за ПРИНУДИТЕЛНО изсмукване, това изобщо не са вентилатори. Перката може дори да затудни изсмукването!
Ако все пак имаш външна стена какво те бърка да си направиш аспирацията там, кое е по-важно за теб естетиката или мухъла в помещението?
oska - специалист
по ме устройва така защото след година искам да използвам същия отвор за аспирационен(над котлон).а за външната стена не ми се иска защото съм на много шумна улица и си мисля че ще се чува много.
  • 1
  • 2

Тема "Аспирационен отвор кухня-баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: