• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
kikirikiki - специалист
Привет,
в кухнята имам комин, който искам да махна, понеже започва от моя етаж, и не го ползва никой до края му :)
Към него би следвало да закача абосрбатор, но аз мога да го закача дори той да е отворен само като дупка на тавана :)
Бих го оставил, но ми отнема от така или иначе малката работна площ в кухнята. Комина е с размер 31X51 cm
Въпросът ми е как да го отстраня, като нанеса най-малко поражения на всичко което е там.
искам да го оставя само в горния край, но без да пада :P
ето две илюстрации как е и как искам да бъде :)
Предварително благодаря за съветите!

Но първо с мини дупка все пак трябва да проверя дали не продължава под моя апартамент :P

Прикачен файл

2s.jpg
2s.jpg (10.51 KиБ) Видяна 3106 пъти

Прикачен файл

1s.jpg
1s.jpg (11.07 KиБ) Видяна 3106 пъти
Последна промяна от kikirikiki на ср фев 01, 2012 2:41 pm, променено общо 1 път.
mcm - специалист
На кой етаж си. В панелка ли си или не.
kikirikiki - специалист
Не, нова кооперация, тухла.
Над този етаж, пак съм аз :) и после е покрива :)
Няма никой с две думи над мен !
tripioo - специалист
демек си на 2 етажа ? защото почва от теб ?
kikirikiki - специалист
да, на два етажа съм.
Почва от мен защото исках едно време от строителя да го направи понеже бях решил там да ми е кухнята :)
Stefan_62 - майстор
За теб е ясно,че държиш два етажа, но цялата кооперация ли е на два етажа или има и други да живеят под теб?
mcm - специалист
Под теб явно има още жилища. Отваряш розетката и пускаш малка тежест да провериш да не би да го ползват и долните етажи. Комина в режим на етажна собственост се води обща част, и за да го бутнеш ти трябва съгласието на съседите.
Ако само ти го ползваш пак ти трябва съгласие за да го бутнеш, но опасността е след време да ти се появи петно на тавана от конденза, парите, дъждовете. Така по схемата ще трябва и да го укрепиш да не се събори остатъка, но по добре майстор да го укрепи.
Мой приятел реши като теб да си махне комина, първи етаж, панелка, махна го и запуши отвора.
След 2-3 години взе да избива конденз и мизерии, реши си проблема като го изгради отново.
kikirikiki - специалист
Кооперацията е на 5 етажа!
Комина е изграден от моя етаж на горе (99%), защото исках там да ми е кухнята.
Онзи ден когато беше топло беше протекло и вода се беше събрала на земята.
Мисля да сложа "Покрив" на комина за да не влиза дъжд, сняг и пр.
Няма розетка - трябва да се прави :)
Мислех заедно с розетката да бутна и отдолу :)
Майстор не знам от къде да търся, до сега почти всичко сам съм си правел и мисля и с това ще се справя.
Проблем е как да го бутна и как да го укрепя :)

Да взема да го изрежа с някакъв флекс ли?...
Johny - майстор
Проблем е ако има под тебе, защото някой от долу може да реши да си пали печката. Аз също бих го махнал, но под мене на 2 етажа палят печки, От друга страна пък малко помагат с отоплението. :-D
Вероятно е иззидан с коминни тела от този сорт: http://www.vital-bg.com/bg/%D0%A1%D1%82 ... %BD%D0%B8/ . Просто счупваш най-горното и после с щангата /козият крак/ разкъртваш другите надолу. Проблема ти е, ако не го махаш от горния етаж там трябва да го укрепиш. Виж там, ако не лежи поне малко върху плочата, с пефоратора пробиваш хоризонтални отвори за да вкараш 2-3 арматурни железа, за да не се смъкнат горните елементи. Ако отвора в плочата е бил достатъчно голям и е зидано на цяло, можеш и с разпорки да заклиниш от горе.
PS Знаеш ли колко пушилка ще се вдигне с флекса? С щангата ще ги разкъртиш.
shadowman - майстор
Помисли и за последствия, тоест имам предвид ако ще правиш кухня там после ще трябва да докараш тръбата на аспиратора до комина.
  • 1
  • 2

Тема "Комин в кухнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: