Мечтата на всяка домакиня
Stefan_62 - майстор
Здравейте,предстои ми да преустря един кухненски шкаф на мивка на който след като поставя коритото от алпака, в/у плота да залепя фаянс. Решил съм лепенето да бъде с монтажно лепило. Доста видове лепила разгледах, но не мога да реша кое е най-добро за изпълнение "фаянс-ПДЧ". Дайте идея, каква марка монтажно лепило да използвам. Благодаря предварително.
EDI - майстор
http://www.moment.bg/index.php?cID=57 кеф ти риба, кеф ти рак.Можеш да използваш и помощника от дясно горе.
Stefan_62 - майстор
EDI написа:
http://www.moment.bg/index.php?cID=57 кеф ти риба, кеф ти рак.Можеш да използваш и помощника от дясно горе.
Благодаря разглеждах ги, досега се рових в помощника за "монтажно лепило", 13 страници разгледах, но никъде не срещнах за лепене не фаянс в/у пдч. Просто търся най-доброто или някой, ако е лепил да сподели каква марка е използвал.
tripioo - специалист
ами при баба ми изполваха цимент ако не бъркам директно върху плота и отгоре плочките ... (нещо такова помня)
EDI - майстор
Има върху дърво.Излизат ти ЕКСПРЕС ФИКС и СУПЕР ФИКС.което да ползваш, ще стане здраво.Дори само силикон да ползваш, пак няма да имаш проблеми.На двора в къщи имам една маса с дървен плот, върху която лепих фаянс със санитарен силикон и фугирах със същия силикон.Вече няколко години си стои вън и няма никакви проблеми.
Stefan_62 - майстор
EDI написа:
Има върху дърво.Излизат ти ЕКСПРЕС ФИКС и СУПЕР ФИКС.което да ползваш, ще стане здраво.Дори само силикон да ползваш, пак няма да имаш проблеми.На двора в къщи имам една маса с дървен плот, върху която лепих фаянс със санитарен силикон и фугирах със същия силикон.Вече няколко години си стои вън и няма никакви проблеми.
:prayer: :drinkers:
jekasus - майстор
Датата не е вярна, от преди 3 години.
СаламИзображение
Изображение
Изображение
Stefan_62 - майстор
[color=#FF0000]jekasus[/color] написа:
Благоаря :prayer: ти за идеята, за това не се бях сещал, но имам два въпроса.
1. Трябва ли да се грундира ПДЧ-то?
2. Фугите м/у плочките с фугираща смес ли си ги запълнил или със същия силикон?
jekasus - майстор
никакви грундове, фугата не я помня, обикновена за плочки.
Stefan_62 - майстор
jekasus написа:
никакви грундове, фугата не я помня, обикновена за плочки.
Благодаря ти много, ще се възползвам от идеята ти. :drinkers:. Наисина търсех нещо което е използвано на практика. Благодаря и на EDI. Живи и здрави.

Тема "фаянс в/у ПДЧ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: