Здравейте,
понеже съм на тема кухня имах дързостта да ми хареса плавното затваряне на чекмеджетата...Попитах в една мебелна фирма какво е оскъпяването на едно чекмедже когато е с такъв механизъм. Отговориха ми С механизъм на BLUM 84 лева за чекмедже!!!
Т.е. ако имаме шкаф с 3 чекмеджета се изръсваш с 240 лева отгоре....Това истина ли е?
Ама честно казано си е голямо удоволствие да имат този механизъм
Вие какво решение сте вземали, когато сте били на етапа на който съм аз?
Днес бях в ИКЕА, попитах за тези механизми и там икейския вариант е 6х2=12 лева за чекмедже. Представлява нещо такова:
mehplzatw.JPG (43.71 KиБ) Видяна 15825 пъти
А като е монтирано на чекмеджето изглежда така:

montmehplzatw.JPG (17.15 KиБ) Видяна 15825 пъти
Сега възниква въпроса, ако се купи механизма само за омекотяване-може ли да се монтира на обикновено чекмедже.
С червено съм заградил едно чопче, което де факто омекотява удара от затварянето... Само не разбрах как това чопче "залепва" за чекмеджето и го дърпа плавно при затваряне. Защото когато заторя чекмеджето и спра аз сам затватянето 2 см преди крайното положение-усещам как нещо дърпа чекмеджето и си иска да го дозатвори....
Така или иначе говорим за плавно затваряне-в ИКЕА имат и един механизъм за плавно затваряне на вратите на шкафа. Представлява нещо такова:
montmehplzatw6kaf.JPG (17.53 KиБ) Видяна 15825 пъти
Това парче пластмаса също не бе скъпо и предполагам може да се купи и да се монтира на всеки шкаф...
Някой омекотявал ли е затваряне ан чекмедже/шкаф с механизъм купен от ИКЕА?
понеже съм на тема кухня имах дързостта да ми хареса плавното затваряне на чекмеджетата...Попитах в една мебелна фирма какво е оскъпяването на едно чекмедже когато е с такъв механизъм. Отговориха ми С механизъм на BLUM 84 лева за чекмедже!!!
Т.е. ако имаме шкаф с 3 чекмеджета се изръсваш с 240 лева отгоре....Това истина ли е?
Ама честно казано си е голямо удоволствие да имат този механизъм

Вие какво решение сте вземали, когато сте били на етапа на който съм аз?
Днес бях в ИКЕА, попитах за тези механизми и там икейския вариант е 6х2=12 лева за чекмедже. Представлява нещо такова:
Прикачен файл:
mehplzatw.JPG (43.71 KиБ) Видяна 15825 пъти
Прикачен файл:
montmehplzatw.JPG (17.15 KиБ) Видяна 15825 пъти
С червено съм заградил едно чопче, което де факто омекотява удара от затварянето... Само не разбрах как това чопче "залепва" за чекмеджето и го дърпа плавно при затваряне. Защото когато заторя чекмеджето и спра аз сам затватянето 2 см преди крайното положение-усещам как нещо дърпа чекмеджето и си иска да го дозатвори....
Така или иначе говорим за плавно затваряне-в ИКЕА имат и един механизъм за плавно затваряне на вратите на шкафа. Представлява нещо такова:
Прикачен файл:
montmehplzatw6kaf.JPG (17.53 KиБ) Видяна 15825 пъти
Някой омекотявал ли е затваряне ан чекмедже/шкаф с механизъм купен от ИКЕА?