Мечтата на всяка домакиня
ivanvasilev1970 - специалист
Здравейте,
понеже съм на тема кухня имах дързостта да ми хареса плавното затваряне на чекмеджетата...Попитах в една мебелна фирма какво е оскъпяването на едно чекмедже когато е с такъв механизъм. Отговориха ми С механизъм на BLUM 84 лева за чекмедже!!!
Т.е. ако имаме шкаф с 3 чекмеджета се изръсваш с 240 лева отгоре....Това истина ли е?
Ама честно казано си е голямо удоволствие да имат този механизъм :)
Вие какво решение сте вземали, когато сте били на етапа на който съм аз?
Днес бях в ИКЕА, попитах за тези механизми и там икейския вариант е 6х2=12 лева за чекмедже. Представлява нещо такова:
Прикачен файл:
mehplzatw.JPG
mehplzatw.JPG (43.71 KиБ) Видяна 15825 пъти
А като е монтирано на чекмеджето изглежда така:
Прикачен файл:
montmehplzatw.JPG
montmehplzatw.JPG (17.15 KиБ) Видяна 15825 пъти
Сега възниква въпроса, ако се купи механизма само за омекотяване-може ли да се монтира на обикновено чекмедже.
С червено съм заградил едно чопче, което де факто омекотява удара от затварянето... Само не разбрах как това чопче "залепва" за чекмеджето и го дърпа плавно при затваряне. Защото когато заторя чекмеджето и спра аз сам затватянето 2 см преди крайното положение-усещам как нещо дърпа чекмеджето и си иска да го дозатвори....

Така или иначе говорим за плавно затваряне-в ИКЕА имат и един механизъм за плавно затваряне на вратите на шкафа. Представлява нещо такова:
Прикачен файл:
montmehplzatw6kaf.JPG
montmehplzatw6kaf.JPG (17.53 KиБ) Видяна 15825 пъти
Това парче пластмаса също не бе скъпо и предполагам може да се купи и да се монтира на всеки шкаф...
Някой омекотявал ли е затваряне ан чекмедже/шкаф с механизъм купен от ИКЕА?
-Тони- - специалист
Има механизми които се монтират на чекмеджета с обикновени водачи. Мисля че бяха 7-8лв. Тези на икея не съм ги виждал, но ако чекмеджетата са им на обикновени ролкови водачи, значи ще станат. Колкото за вратичките - всяка фирма за обков предлагат подобни механизми, както и панти с вградени такива.
shadowman - майстор
Нещата са много различни и за да се сравнят трябва да се съпоставят еднакви механизми. Значи всяка фирма има различни видове водачи за чекмеджета, предполагам, че това което са казали за чекмеджето на блум е ставало въпрос за тандембокс Изображение който струва около 45-50 лева бройката в магазина, механизма е с плавно прибиране и пълно изтегляне, това чекмедже може да се надгради с метални страници с които вътрешността на чекмеджето може да се разграфи на кутийки Изображение и това нещо вече струва двойно. После се минава на вариан с чекмедже от ПДЧ Изображение и струва между 17-22 лева според начина на монтаж, но тези механизми са с частично изтегляне което значи, че 5-6 см остава вътре в шкафа, след Нова година има нов продукт от тези, но вече с пълно отваряне на цена около 30 лева (няма да споменавам оня дето е на цената на тандмбокса). Има и друг вид механизъм с име метабокс Изображение който е около 12 лева (доколкото помня) + 7 лева рейлинг + амортисьора става около 24 лева.
Пантата на последната снимка е блум клип топ и амортисьора за нея е 2 лева.
Амортисьорите за обикновенни чекмеджета е около 3-4 лева.

Простете за разпиления пост.
Choch - специалист
няма как да се съпоставят блумоушън с каквито и да е други механизми,самия факт че артикулите на блум имат 10 г гаранция е показателен.Все едно да се сравни авентос с газовите амортисьори за по три и петдесет от кентимпекс
Монтирал съм различни видове механизми с плавно прибиране и мога да споделя че ако се направи дълбоко чекмедже,дори и без да е пълно с някакви неща-внезапно спира да се прибира плавно :mrgreen: .при блумоушън дори и да изсилиш чекмеджето си се прибира плавно :prayer:
Същото се отнася и за пантите-хем използвахме едни които бяха произведени с вградено амортисьорче(клиента си ги донесе) и вдъхваха увереност че ще се затварят плавно..да ама не-7 от 10 пъти си блъскаха по нормалния начин

благодаря @shadowman
Последна промяна от Choch на нед фев 26, 2012 8:54 pm, променено общо 1 път.
Благодаря ви за коментарите. Аз наистина държа да механизма да бъде на БЛУМ. И все пак какава е възможността да си поръчам чекмеджетата с механизъм на БЛУМ - хем да бъдат с плавно затвяряне , хем да не струва толкова пари-как се казва този механизъм на БЛУМ?и Колко пари излизат за 1 бр чекмедже?
shadowman - майстор
Погледни третата снимка.
dpp - специалист
Онзи ден монтирах 2 от тези на третата снимка. Малко с едното имам проблем понеже съм раздул с 1мм чекмеджето и малко ми затяга но го оправих..Това което липсва според мен е нещо като шаблон или ПДФ с начин на взимане на разммер при Тандем-а. Но се оправих де....
shadowman написа:
Погледни третата снимка.
Погледнах я:
Прикачен файл:
1.JPG
1.JPG (19.05 KиБ) Видяна 15651 пъти
Как се казва тази джаджа в БЛУМ и колко струва с механизма за плавно прибиране за 1 чекмедже.
shadowman - майстор
Това е тандем с частично изтегляне за дървено чекмедже и е около 17-22 лева (за комплект) според начина на монтаж.

Тема "Мехазнизми за плавно затваряне на чекмеджета BLUM vs IKEA" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: