• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
dslpowr - специалист
За да не разводнявам темата за кухнята...
Сега се замислих как се връзва съдомиялната... Сименс, не знам кой модел- купена е втора ръка. Има си aquastop. Оставил съм изход с кранче за нея и съм го направил хоризонтално и успоредно на стената. Сега като се загледах по картинките в гугъл, всички изходи за връзване са оставени вертикални и пак успоредни на стената, т.е резбата която излиза от тръбата или крана е надолу. Дали ще е проблем че моята съм я оставил хоризонтлано? Дорде е време да слагам едно колянце и те така. Нямам в момента снимки <ГСМ-а си остана в къщи да си почива и...> ако трябва ще пусна за да е по-ясно, щото така обяснено и на мен ми е мъгляво малко :)
Изхода е ясен- между 600 и 900 мм от пода- там проблеми нямам.
Благодаря предварително
Gnus - специалист
Няма значение ориентацията (на извода де).
Като е надолу, стърчи по-малко от стената и това е единственото предимство.
Окака Чука - специалист
Няма да има проблеми!
Важното е че изхода за водата на миялна/пералня да е на подходящата височина.
dslpowr - специалист
Много благодаря! =D>
Отговорите ми подействаха като реланиум :) :supz:
bigdragon - майстор
Gnus написа:
Няма значение ориентацията (на извода де).
Като е надолу, стърчи по-малко от стената и това е единственото предимство.
Предимство, когато е надолу, е избягването на пречупването на маркуча от собствената му тежест...
bulhomes2 - майстор
Ако имаш слънчев колектор или парно със серпентина в бойлера - пусни топлата вода към съдомиялната. Много по-бързо и по-икономично мие.
dslpowr - специалист
@bulhomes2: За съжаление нямам. От друга страна, май съм вързал топлата вода на мястото на студената.... Да са :проба: у дневалния :) Уж гледах тръбите... Уж горната беше студена... :axe: Понеже гумичката на тоя аквастоп явно е била стара, капеше по малко, ама не можах да разбера, аджеба топла ли беше водата или си беше такава от жегата
Като направя кухнята и вържа всичко - ще се види.

@bigdragon - Да, за това не се бях замислял. Ще трябва да предвидя нещо което да не позволява на маркуча да се пречупи. Респект
bulhomes2 - майстор
dslpowr написа:
...От друга страна, май съм вързал топлата вода на мястото на студената....
То все едно тогава. Дали с нагревателя на бойлера или на миялната - все с един ток ще я стоплиш.
naB4o - специалист
И аз бях вързал миялната така, НО не беше баш така. Минусите са следните:
1. Точи ти загрятата вода от бойлера, а нагревателя на миалната машина е с пъти по-малък от този на бойлера, + това, понякога дори и той се включва да дозагрее водата, до определените градуси от съответната програма (например 85-90 при най-тежката)
2. Миенето не се подобрява, и по-точно сушенето. То става по следния начин:
-след като са измити съдовете се изпомпва всичката вода и се вкарва нова студена, бъдейки отдолу в тавичката, се получава конденз и съдовете се изсушават по-качествено и без капки. Когато бях вързан към топлата вода, не се измиваха добре и не се изсшуваха добре.
Играчка е след като вече си свързал всичко и си мислиш, че е наред и няма да пипаш там години напред, да си играеш да отвиваш и пренавиваш тръбите :)
Прочети и упътването на миалната, при нашата пишеше точно това за студената вода, че пада КПДто на миалната. Някои миални са с 2 извода, за топла и студена вода.
:-D
bigdragon - майстор
bulhomes2 написа:
Ако имаш слънчев колектор или парно със серпентина в бойлера - пусни топлата вода към съдомиялната. Много по-бързо и по-икономично мие.
В инструкцията на моята машина пише следното:
The dishwasher can also be connected to a hot water supply not exceeding 60°C. Supplying the
appliance with hot water cuts down the washing time by approximately 20 minutes, but slightly
reduces its effectiveness
Превод: Миялната машина може да се свъжи към крана за топла вода с температура, не по-висока от 60°C, което съкращава времето за миене с 20 мин.
Също така се поинтересувах от колегите химици за йонообменната смола. Тя работи до температура 110°C, но не знам как тази температура ще се отрази на пластмасовите детайли в системата на машината.
  • 1
  • 2

Тема "Връзване на съдомиялна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: