• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
cybersas - специалист
Здравейте.

Преди около месец ми монтираха чисто нова кухня. Всичко изглеждаше наред - плавно прибиране - ала - бала. До днес.

Дъната на всички чекмеджета (те са си дълги, верно - към 80 см) са увиснали и сега стържат в долното чекмедже - респективно се чува звук от търкане и не се прибират плавно, ами със шут... Странното е, че дори празните са провиснали (голяма е кухнята и не сме ги напълнили всички с жената).

Някакви идеи какво да правя?!

Благодаря предварително.
EDI - майстор
От какво са дъната, от фазер ли.колко място има между дъното и долния ръб на чекмеджетата.Удари им по едно или две ребра отдолу, захванати за страниците.
cybersas - специалист
EDI написа:
От какво са дъната, от фазер ли.колко място има между дъното и долния ръб на чекмеджетата.Удари им по едно или две ребра отдолу, захванати за страниците.
Знам ли от какво са - как да разбера какъв е материала?! Не ги разбирам аз много тези работи.

Нещо като П образни планки с много дълга страна на горната част от П-то ли? И къде да намеря такова нещо, дори и да има място?!

Мерси за отговора бтв
alno - напреднал
Колегата е прав. Удари по 1-2 ребра (най добре от някакви шини).Другия вариант е да си поръчаш нови дъна на чекмеджетата от 8-10мм. или 18мм ПДЧ.
Най-добрия вариант е да се обадиш на фирмата която е правила кухнята и да ги накараш те да мислят по въпроса :yawinkle:
cybersas - специалист
alno написа:
Колегата е прав. Удари по 1-2 ребра (най добре от някакви шини).Другия вариант е да си поръчаш нови дъна на чекмеджетата от 8-10мм. или 18мм ПДЧ.
Най-добрия вариант е да се обадиш на фирмата която е правила кухнята и да ги накараш те да мислят по въпроса :yawinkle:

Мислиш, че може да направя рекламация? Хммм, това определено е идея - ако мине - ще е добре...
EDI - майстор
Това за производителя е вярно, както казва колегата.Би трябвало да се сетят, че ще увиснат.Иначе,, ако го правиш сам, укрепването го прави по късата страна.Твоите долапи са дълги явно и затова по две укрепвания през 20-25 см ще трябват.Може и дървени летвички, ако има място.Може да се продават дълги П образни шини с къси страници, не знам, потърси из магазините.Зависи и колко място имаш отдолу.Иначе и отгоре в долапа може да стане укрепване, ама ще се вижда и ще пречи при ползването на долапа.Колко са широки долапите.
cybersas - специалист
900 са - доста са дълги... сега ще им звънна

Звъннах им - мислят... Ако го измислят - ще ги изрекламирам :razz: Иначе съм много доволен от тях - ама на - 6 чекмеджета - по метър всяко - блокирАха дет се вика :axe:
EDI - майстор
Дано да ги оправят, не е философия голяма.Явно изобщо не са се сетили при проектирането и изработката за евентуалния проблем, макар да е бил очевиден при тези огромни долапи.
cybersas - специалист
EDI написа:
Дано да ги оправят, не е философия голяма.Явно изобщо не са се сетили при проектирането и изработката за евентуалния проблем, макар да е бил очевиден при тези огромни долапи.

Ти пък нищо не каза - нали с това се занимават :) ха ха - не се били сетили - и какво им е огромното - половината кухни са вече с такива чекмеджета - даже на ИКЕА моделите...

Не е оправдание - липса на професионализъм е и зависи какво ще предприемат - ако се поправят - ще ги рекламирам - ако не - ПАК ще ги рекламирам :drinkers:
EDI - майстор
А, не ги оправдавам, даже напротив, казвам го с укор.Аз дето съм любител бих се сетил и бих взел мерки.
  • 1
  • 2

Тема "Калпава изработка на дъната" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: