Мечтата на всяка домакиня
phoenix9040 - специалист
Налага ми се да си правя кухнята сам поради липса на средства.
И Имам няколко въпроса които не са ми много ясни.

1. Цокалът долу колко се оставя по мои сметки ми излиза 12 см- ( понеже като сложа лицевата врата на съдомиялната предвидена е да е от 1.8см плоскост за дебелина на цокалът вратата на съдомиялната ми излиза ,че трябва да е на 12 см височина за да може да се отваря до долу . Та от там ще взимам височина за всички шкафове за да ми са на едно ниво

2 Каква трябва да е фугата между шкафчетата мисля да е 2 мм както за хоризонталните така и за вертикалните

3 Колко се прави да надстърча плота отгоре.

4 Колко се правят по малки кутиите на чекмеджетата Примерно ако светлият отвор е 50 см на 20 см самата кутия която излиза колко трябва да е ?

Благодаря за помоща и се извинявам за лаишките въпроси ?
shadowman - майстор
Цокъла е 10 инак може да си вкараш в някой филм. за фугите, махаш по 7 мм на врата по двата размера и всичко заспива (това ако е с 2 мм кант). Долния ред се прави или 56см или 55 см, ти реши, аз и двата ги използвам според мястото. Като вземеш чекмеджетата тогава може да се каже размера, че ся много видове.
phoenix9040 - специалист
А когато давам размерите за плоскостите трябва ли да ги дам с 2мм за кант по малко или се дават размер който е с канта (надявам се ми разбра въпроса :) )
dpp - специалист
Здравей колега, и аз понеже почнах сам да я правя мойта / разбира се и с полезните съвети на shadowman за което съм му много благодарен! / да ти споделя..
Всяка фирма различно взима размери при разкрой и рязане. Зависи дали ти иска размера със кант или без кант, а и зависи какъв ти е канта, 0.5, 1мм или 2 мм дебелия..та от там вече даваш размера за вратичките..за корпуса, приспадаш си канта който искаш или пък ако го искат на готов детайл даваш целия размер. Аз направих примерно така, сглобих шкафове, чекмеджета етц..сега поръчах вратите при готова продукция. Ако можеш не бързай със тях, че за начинаещи като мен /и теб предполагам..:/ все излизат разни предоработки и промени - било с размер, било в преустройство и т.н.. :?
phoenix9040 - специалист
Нали трябва да вземеш цяла плоскост .Ако не дам всичко да ми нарежат какво да я правя. Може би после трябва да им я карам за рязане пак ,но така излиза доста солено в тази фирма която съм гледал ,че искат .70 ст на ряз след това а иначе е 0,48 на детайл. Ти как направи и какви цени ползва

Това което ми казаха е

Рязане на прав детайл 0,48
кантиране с 0,45 ( 18 мм) 0.90 -1,00 лв на метър
кантиране с 2 мм (18 м) -1,80 - 2,10 лв
кантиране с 0,45 ( 25 мм) 1,45 лв на метър
кантиране с 2 мм (25 м) -2,65 - 3,00 лв на метър
Транспортен ряз 0,70 лв
Окрайчване на плоскост 2,00-3,50 лв
shadowman - майстор
Това са цените на съливер, нали така. Дават половинки и по този начин отпадъка намалява значително. Ще кажа още, че съм използвал услугите им навремето и много съм се ядосвал... може да идеш и на други места да режеш, но трябва да си избереш материал щото всяка фирма продава различни материали.
phoenix9040 - специалист
За какво си се ядосвал неспазване на размерите много забавяне за поръчка.
А да кажеш сега кои ползваш ДА отида при тях .
И някой има ли идея за плотове които са отляти с мивка какви пари са.
И евентуално цените на мрамора за да проверя за плот ( Как се захваща за корпуса само се поставя ли )
phoenix9040 - специалист
Ако имаш желание мога да ти дам проекта в Google SketchUp 8 много добра и безплатна програмка за да го разгледаш за отстояния и това как съм ги напаснал нещата. Даже и да не си пускал програмата ще се оправиш с нея изключително юзар френдли е :)
shadowman - майстор
Ядосвал съм се понеже детайлите са ми има разлика в краищата 3 мм, ядосвал съм се защото ако имам 4 еднакви врати трите са ми различни и понеже гледат да вземат парата... от доста време не ги използвам защото имам машини. Тези плотове ако са от полимермрамор се драскат с времето и стават кофти гледка, в нас съм с таква мивка... и заради това спрях да работя с тях. Ако искаш плот от камък звънни в Монолит, те ще ти обяснят как става работата. Пускай снимка тук който може ще помага.
phoenix9040 - специалист
Добре а какъв плот ме съветваш да сложа
И как се прави цокалът долу ,че нещо зациклих.
Мога да кача снимка за това как съм го измислил до момента ,за да ми кажите къде бъркам
А иначе щом имаш машини мога ли да взема плоскост и да ми ги нарежеш.

Тема "Помощ за Изработка на кухня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: