Мечтата на всяка домакиня
dpp - специалист
Реших да пусна 2-3 снимки от новата ми кухня. Проекта е недовършен, тия дни ще поръчвам стъклото за гърба но се вижда основното. Не успях да направя снимки в процеса на изработването но съм си я сглобявал сам. Днес ще ходя да рекламирам две вратички които бяха неправилно боядисани в Салекс - бяло ама по меко и се различават - тея хора нямат ли номера - цветове..писна ми да се разправям с тях!!!
Тук е мястото и да благодаря на "shadowman" за помоща и търпеливостта към мене. Много точен човек и страшно много съвети ми даде и помогна!
Ето и няколко снимки..

Корпуса е гланцово ПДЧ на Орма от Роси, плота кафяво Мелави -Егер / много ми хареса комбинацията на shadowman в последната му кухня/, вратичките са на Салекс лакирани. Механизмите на Блум - много лесни за монтаж и настройки :shock:. Дръжките харесах на Роси - изчистени.
..Засега съм сложил старите уреди, празно остана мястото и за миялна. В последствие ще се дообзаведем, че доста глътна кухничката..

Прикачен файл

5.JPG
5.JPG (96.34 KиБ) Видяна 8817 пъти

Прикачен файл

4.JPG
4.JPG (108.46 KиБ) Видяна 8817 пъти

Прикачен файл

3.JPG
3.JPG (117.08 KиБ) Видяна 8817 пъти

Прикачен файл

2.JPG
Плота с двете липсващи врати..
2.JPG (102.63 KиБ) Видяна 8817 пъти

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (90.91 KиБ) Видяна 8817 пъти
laptoo - напреднал
колега...това на последната снимка гръб ли е или нещо друго......
dpp - специалист
laptoo написа:
колега...това на последната снимка гръб ли е или нещо друго......
Да това е двустранен гръб - кафяво Мелави на Егер. Чудих се много как да го направя и накрая изнамерих с доставка двустранен гръб и го съединих - смисъл сглобено е от две части, но шарката така е направена че не личи съединението..Съпругата ми много хареса цвета и плота като цяло, абе вързаха се нещата..и с плочките на земята и ламината.. :roll:
..единствено може би трябваше да сложа дръжки от Инокс, т.е. малко по -тъмни - да се открояват , но и така е добре!
alno - напреднал
Браво колега супер е станала.
Само да питам как смяташ да хванеш стъкления гръб и какво стъкло ще слагаш? Закалено или обикновенно? =D>
tysonlkr - специалист
Много добре се е получило =D>
Само една забележка от мен. Не знам разположението печката до хладилника дали е най правилното. Според мен не трябва да се разполагат един до друг двата уреда, при работа ще си пречат.
dpp - специалист
tysonlkr написа:
Много добре се е получило =D>
Само една забележка от мен. Не знам разположението печката до хладилника дали е най правилното. Според мен не трябва да се разполагат един до друг двата уреда, при работа ще си пречат.
Там смятам да сложа гръб, ще го заобля леко, тръгва отгоре под аспиратора , заобля се и излиза до предната част на плота. Парчето седи долу вдясно дето ще е миялната чака да стане стъклото..:) Ще е перпендикулярно на другия плот, ще затваря хладилника и няма да се цапа когато се готви на котлона и да се нагрява от котлоните. Иначе самата фурна не нагрява отстрани и няма за какво да пречи на хладилника по никакъв начин..
alno написа:
Браво колега супер е станала.
Само да питам как смяташ да хванеш стъкления гръб и какво стъкло ще слагаш? Закалено или обикновенно? =D>
За гърба - отгоре ще сложа П образна лайсна 10х10 мм в която ще има монтирана предварително диодна лента. Стъклото ще се подпъхне първо там, и се долепва до стената. Предвидил съм около 5мм да захапе стъклото тая лайсна. Ще поръчам да ми матират страницата горе дето ще е на стъклото защото диодите ще светят през самия ръб на стъклото. Самото стъкло ще е 8 мм НЕ закалено. Няма смисъл да е закалено, няма да го блъскам я. Предпочетох да е по дебело. Отзад когато го вкарам предврително ще му налепя дунапренчета да прилепне по стената и около контактите със силикон или някакво момент лепило но еластично около отворите за контакти, а тях ще ги лепя за стъклото , като ще ми изрежат 60мм отворите предварително... Долу стъклото ще бъде притиснато от водобрана и няма къде да ходи, горе ще има хлабина в лайсната за разширение от нагряване - това смятам. Самата картина ще бъде на фолио и запечатано отзаде бяло фолио да не влиза влага..Когато стане ще допълня снимковия материал..
piskov83 - помощник
Добре си се справил. Чакам да постнеш и крайния резултат. Евала и на shadowman.
dpp - специалист
Ето малко проект-финал как ще изглежда, утре печатам и до 2-3 дена ще го монтирам.. :-D

Прикачен файл

Untitled-1.jpg
colyo - специалист
И аз съм се ориентирал към подобно нещо, но мисля да сложа поликарбонат със залепен фототапет отзад. Жена ми е доста "аджамийка" като се развихри и ме е страх със стъкло. Идеята ми дойде преди година докато рових http://www.selbst.de/bauen-renovieren-a ... 45907.html
dpp - специалист
colyo написа:
И аз съм се ориентирал към подобно нещо, но мисля да сложа поликарбонат със залепен фототапет отзад. Жена ми е доста "аджамийка" като се развихри и ме е страх със стъкло. Идеята ми дойде преди година докато рових http://www.selbst.de/bauen-renovieren-a ... 45907.html
Не е прозрачен и няма да има същия ефект - полуогледален , както стъклото. Не знам, не съм виждал , то ако е прозрачен поликарбоната и аз бих сложил ама ... :?

Тема "Новата ми кухня в недовършен вид.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: