Мечтата на всяка домакиня
yassi - специалист
Добър ден,

След доста работа успях да докарам новата кухня до следното положение:

Искам да направя плота нещо от рода на снимката - синята част да може да се прибира/пада, а като се вдигне да е стабилна и да може да се ползва като маса. Между горния и долния червен мисля да сложа краче или дистанционер.
Как ще може синята част да стане най-добре - здраво и практично?

Прикачен файл

WP_000155.jpg
WP_000155.jpg (112.27 KиБ) Видяна 7860 пъти
yassi - специалист
Здравей,

за крака съм мислил, но не ми допада, защото дължината на крака трябва да е височината на плота, той е 82см, а за да се сгъне крака това означава, че допълнителния плот (синия) не може да е по-дълъг от крака. А на практика свободното място е около 120см (до стената).
Затова си мисля един вариант - някакви хубави панти да хвана синия и червения плот, синия да е от две части, едната 82см, другата да е остатъка до стената, двете сини части пак с панти, и на стената да сложа някаква основа, върху която да стъпи втората синя част и която да е подвижна, за да може да пада плота.
Та евентуално да препоръчате вид панти или механизъм за захващане на плотовете (няма страници, а захващането е плот за плот), както и какво да измисля за стената за основа, както и трябва ли някакво посилване отдолу на местата където се съединяват частите плотове?

Прикачен файл

WP_000155.jpg
VLADO66 - майстор
Нещо като кръчмарски тезгях :?
yassi - специалист
VLADO66 написа:
Нещо като кръчмарски тезгях :?
=D>

Да, точно така - практично, като е сгънат не заема място, а като се разгъне става и за маса за ракия :yawinkle:

Обаче искам да го направя хубаво да стане.
И стабилно разбира се, да не се счупи от една ракия 100гр. :rolleyes:
sreky - специалист
А защо не сложиш пантите откъм стената и като е вдигнат да опира на нея,А от другата страна към шкафа да пуснеш една допълнителна страница и плота да ляга на нея.Така мисля ще е най удобно и практично
yassi - специалист
sreky написа:
А защо не сложиш пантите откъм стената и като е вдигнат да опира на нея,А от другата страна към шкафа да пуснеш една допълнителна страница и плота да ляга на нея.Така мисля ще е най удобно и практично
Ako трябва да сложа страница от горния до долния червени плотове - ще сложа, това не е проблем за мен - вместо краче/дистанционер може страница.
Обаче другото не го разбрах - може би имаш впредвид лявата страна на синия плот да е хванат с панти за стената, а дясната за десния плот. Това е хубава идея, харесва ми. Обаче как ще свържа давата сини плота? Ако това имаш като идея.
sreky - специалист
Ми не точно.Предлагам ти синия плот да е 1.На стената с дюбели или анкери хващаш 1 трупче с дебелината на плота,/3 или 4 см и към 8-10см широко за да може плота спокойно да се подпре на стената под наклон/за него захващаш с панти плота.Вместо крак между двата червени плота пускаш страница,до нея от пода до горния червен плот пускаш втора страница и така синия плот ще има къде да стъпи стабилно,а двете станици ще се захванат една за друга

Предлагам ти трупче вместо 2ри син плот защото ще е тясно парче а ще носи и има вероятност да се спука
kopaiko - специалист
Защо не помислиш за телескопична подпора от две тръби една в друга с подходящи диаметри ,закрепени шарнирно на плота.
joroantonov - специалист
Най - лесно ще стане ако вържеш двата плота с пеперудки (къси клавирни панти), на отсрещната стена монтираш два вертикални триъгълника пак на пеперудки с дюбели на стената за подпори в отворено състояние. Съответно трябва да съобразиш дължината на плота да минава пред тях като са затворени, за да може да се отворят след като плота е над тях.

Тема "Падащ (разтегателен) плот в кухнята - как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: