• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
rgadzhev - специалист
Някой ползвал ли е клапващ механизъм Kinvaro f 20 на Grass. Съпоставим ли е с качеството на Авентос HF. Питам понеже цената му е с 30лв. по-евтин. Нека да отговарят хора, които са поставяли такъв, а не като мен работили само с Блум. Интересува ме има ли го това плавно затваряне и отваряне като на Авентос?
Предварително благодаря!
adler22 - специалист
А колко пари са едните и другите ?
rgadzhev - специалист
Blum Aventos HF4 -130.49 лв с ДДС
Grass Kinvaro F20 -92.40 ле с ДДС
Hettich Advanced HF - 141.74 лв. с ДДС
38 лв разлика Блум/Грас ?!
rgadzhev - специалист
Явно всички работят с Блум или турски и китайски механизми след като няма нито един отговор?!
Днес бях в Салекс, за да погледна пантите Hettich и спокойно мога да кажа, че са страхотни по мое мнение значително по-добри от Блум, разбира се и цената им е добра 4.40лв за брой с вграден амортизатор и капачки, изненадващо работят много добре и за малки шкафове, значително по-добре от блум. Погледнах цените на "тандемите" Hettich там се казват quadro
за 16 мм пдч с непълно изтегляне 17 лв. с пълно 25 лв. за сравнение Блум 21.05/41.46. и интересно в чужди форуми се твърди, незвисимо от цените са по-добри от Блум. Те първи са измислили тази система на плъзгане. Все още очквам мнения за клапващите механизми. Предварително благодаря!
shadowman - майстор
Да си призная не съм работил с друго освен блум, имам леки наблюдения за грас. Сефтето на панти блум съм направил около 1995-та, използвам ги само с винт и дюбел. Пантата на блум с вграден блумоушън е около 5,5 лева, но тук има вариации в цената идваща от плочkата за пантата, нямам идея какъв е реглажа на хетих, но на блум е много интелигенте и лесен. Един глас за блум.
dpp - специалист
rgadzhev написа:
Явно всички работят с Блум или турски и китайски механизми след като няма нито един отговор?!
Днес бях в Салекс, за да погледна пантите Hettich и спокойно мога да кажа, че са страхотни по мое мнение значително по-добри от Блум, разбира се и цената им е добра 4.40лв за брой с вграден амортизатор и капачки, изненадващо работят много добре и за малки шкафове, значително по-добре от блум. Погледнах цените на "тандемите" Hettich там се казват quadro
за 16 мм пдч с непълно изтегляне 17 лв. с пълно 25 лв. за сравнение Блум 21.05/41.46. и интересно в чужди форуми се твърди, незвисимо от цените са по-добри от Блум. Те първи са измислили тази система на плъзгане. Все още очквам мнения за клапващите механизми. Предварително благодаря!
Хм , аз пък си взех на Блум за 14 и 15 лв с непълно изтегляне и то за 18 мм ПДЧ стандарт. Не знам къде си гледал цените но в нашия Салекс в Бургас аналога с вградения блумоушън / какъвто аз взех на Блум/ е 6лв и нещо.. Инче имат с такъв дето се слага и там цената е като тази която си споменал..знам ли може навсякъде Салекс да си правят квото искат... :?
Аз взех всичко на Блум . Много съм доволен и от качеството ,от реглажа и монтажа. Всичко е за 5 минути работа...за цялата кухня!!!! :shock: Дадох някой лев повече за вградения блумоушън и не съжалявам. Пантата е тънка и прибрана и няма да ми стърчи блумоушъна с 2 см навътре! На по -малките врати съм изключил единия блумоушън да се затварят по-бързо и тва е!
А от Салекс повче нищо няма да взема, едни врати ми ги правиха 3 пъти, То не беше грешен размер, после объркан нюанс на цвета, забравена едната страна..абе писна ми от тяхната бюрокрация. На всичко отгоре ги питах изрищно за преправяне колко ще ми вземат и дали е на квадрат а те хладнокръвно примълчаха и ме одраха със 70 лв като можеше просто да намаля челата на чекмеджетата и щеше да ми се върже на 15 лв! :evil:
$64EN - специалист
Аз използвам само Хетич.
Според мен са на равно с Блум.
Все още не съм ползвал Блум, но и нямам желание.
Хетич задоволяват всичките ми желания.
Произвеждат много повече неща от Блум.
Консултантите на Блум в магазина много ме подразниха първият път, когато ми трябваше обков и от тогава не съм стъпвал в магазина им. Много са важни и не обръщат внимание на клиентите си.
Радвам се, че стана така и открих Хетич.
Консултантите им са супер готини и всичко ти обясняват подробно и помагат много за всички неясни неща.
Последна промяна от $64EN на ср май 09, 2012 11:36 pm, променено общо 1 път.
dpp - специалист
В интерес на истината продавачката/ консултанта нищо не разбираше и тук си прав напълно..
rgadzhev - специалист
След изчетените мнения пантите ще са на Хетич, това ме предупреди и купувача за по-леки врати се налага изключване на едната панта правил съм го и аз, а при Хетич работи коректно независимо от вратата, тандемите ще са на Хетич, само все още се двуомя за клапващите може би ще взема един Грас просто за проба. Проблема, че в магазина беше монтиран такъв от преди 10г, когато не е имало плавно прибиране. Благодаря за всички отговорили!!!
genata6 - специалист
Лично от Хетич имах проблем с тяхните механизми !
Лично аз заложих на Блум , доста хора си изкават мнението по време на
покупка но аз обичам да пробвам нещо и тогава да говоря !
Блум ползвам 2 години вече и съм страшно доволен от механизмите им !
  • 1
  • 2

Тема "Мнение за клапващи механизми Blum и Grass" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: