Мечтата на всяка домакиня
SongBird - специалист
Здравейте,

Ще ми монтират този плот. Въпросът ми е къде трябва да пада тежестта на самият плот и на тенджерите, които ще му се слагат отгоре? Защото така както го чета всичкото напрежение се пада върху керамичния плот. A, това много ме притеснява. Толкова чак да е здрав...

В комплекта има само едни ламаринки дето не знам за какво са защо са. Абе искам второ мнение демек...

Плота е Gorenje IT 320 AC - инструкцията.

Мерси!
shadowman - майстор
При теб тези ламаринки се законтрват в плота. Няма място за притеснение, при друг монтаж пък отдолу се натяга с едни планки и керамиката се опъваше здраво. Само при самсунг (май) монтажа е такъва, че да не се натоварва керамиката.
8180 - майстор
Онзи ден един приятел се "похвали", че аспираторът му е паднал върху керамичния плот и последният е оцелял.
Впечатляващо...
maroka - специалист
8180 написа:
Онзи ден един приятел се "похвали", че аспираторът му е паднал върху керамичния плот и последният е оцелял.
Впечатляващо...
А дали си го е "монтирал сам" :? ... не котлона имам предвид :wink:
8180 - майстор
maroka написа:
А дали си го е "монтирал сам" :? ... не котлона имам предвид :wink:
Да - бил е с "клепета". Заедно с тях е паднал.
VLADO66 - майстор
Ето зaщо върху плотa винaги трябвa дa имa тeнджeри -дa служaт кaто кaски срeщу пaдaщи aспирaции или горни рeдовe шкaфовe. :-D
maroka - специалист
Да - бил е с "клепета". Заедно с тях е паднал.
Ще ме прощаваш за въпроса....но какво е "клепета" ?!
fox_vt - майстор
VLADO66 написа:
Ето зaщо върху плотa винaги трябвa дa имa тeнджeри -дa служaт кaто кaски срeщу пaдaщи aспирaции или горни рeдовe шкaфовe. :-D
В тоя ред на мисли наскоро един познат тегли кредит за ремонт и си купи и нова печка със два газови и два обикновенни котлони и само ден след монтирането и едно от шкафчетата точно над печката пълно до горе със чинии и чаши пада-картинката е ясна нищо оцеляло във шкафа(сега имат само 4 чаши за цялата къща) поочукана печка и паднал емайл тва гаранцията не го покрива ест. и късмет че е нямало никой там че няма бягане.И какво беше изумлението ми когато видях че шкаф 1*0,60*0,40см се държи от две видии 4мм от двата края завити във малко парче дърво захванато със мазилката :shock: и на всичкото отгоре това дръвце е общо за двата шкафа и на злополучния шкаф не бяха уцелили дървото #-o
8180 - майстор
maroka написа:
Ще ме прощаваш за въпроса....но какво е "клепета" ?!
Fox го е обяснил - вариации на дървени трупчета замазани или забити в отвори.
maroka - специалист
Fox го е обяснил - вариации на дървени трупчета замазани или забити в отвори.
Ахам...два споменати случая и все падат шкафовете.
Тази технология е доста морално остаряла, но все пак ефективна, разбира се изпълнена правилно.

Сега вече след "монтирай сам" идва и "поправи и монтирай пак...сам".

Понякога (а и не само) е добре нещата да се правят от хора, които разбират от това.

Тема "Питане за плот(котлони)?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: