• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
facho - напреднал
Понеже всичко уреди и шкафове са ми наредени на една стена искам под тях да налепя 3-4 реда плочки
Около 5 квадрата.
Имам различни плочки и искам да ги оползотворя.Виждал съм нашарено и се е получава
Но при мен проблема ми е че плочките не са еднакъв размер.едните са на 34см другите на 20 (или там колко са по стандарт) И едни средни между двата размера 3 размера са 4 вида.
Та мисълта ми е ще се получи ли нещо или ще стане манджа с грозде.Някой правил ли е такива експерименти и получава ли се нещо.
Макар че на мен ми трябват само 15 плочки по 34 см които ще се виждат.Под другите ще има шкафове
Но при този случай аз трябва да ги подкарам от средата към стената.
Как мислите ще се получи ли нещо и ако имате някакви снимки на такива изпълнения да видя бегло как седи.
facho - напреднал
VLADO66 написа:
Манджа с грозде :wink:
И аз така си мисля.ще се реже много и ще се получи кофти.
root666 - специалист
По-добре виж от кой вид имаш най-много плочки, и си докупи от същите за да ти стигнат да го направиш само с тях. Иначе ще хвърлиш много труд, а резултата едва ли ще ти хареса...
VLADO66 - майстор
И да си купи същите партидите ще са различни и ще има разлика в цветовете.
jekasus - майстор
Ето една "манджа с грозде", дето я сътворих вкъщи. Само една лайсничка липсва между ламината и плочките :-D
Прикачен файл:
DSC_0526.JPG
facho - напреднал
jekasus написа:
Ето една "манджа с грозде", дето я сътворих вкъщи. Само една лайсничка липсва между ламината и плочките :-D

Е това си е екстра.Мойто ще е пълно мазало.Поне така като си го представям
Няма някой ден ще мина да взема 2 кашончета и ще си го направя като хората.
boreto1 - специалист
Ако си пасват поне цветово и не държиш фугите да са равни става ,едно шаренко ще е :)
Iliev Labs - специалист
Нареди си ги на сухо, на пода, за да добиеш представа как ще изглежда.
facho - напреднал
Iliev Labs написа:
Нареди си ги на сухо, на пода, за да добиеш представа как ще изглежда.
Няма да стане същото защото размерите не са еднакви
А то всичките са някакви кафяво-оранжеви.
Само едните са нещо като хамелеон и на кафяво бие и на целено.
Като ги сложа на пода може и да стане нещо но като ги налепя и парчетата ще стане грозно според мен
Исках да видя някой ако си е правил така може и да не седи толкова лошо.
Но се и разубедих.Ще купя 4 кв. по натам.Дори и да не са чак толкова скъпи.Че са плочки все пак не е нещо което да можеш да го махнеш ако не ти харесва.
  • 1
  • 2

Тема "Лепене на различни размери плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: