Мечтата на всяка домакиня
cliffburton - специалист
Здравейте!!!

За пръв път имаме печка със стъклокерамичен плот и ме интересува дали може мястото и да бъде точно до мивката...!?
Все си мисля че ако плота е нагрят и от мивката пръсне вода има опасност да се спука плота. Много моля за съвет!!!
Ако някой има опит нека сподели.

Благодаря предварително!!!
root666 - специалист
Затова си вземи със индукционен плот, хем е по икономичен.
cliffburton - специалист
root666 написа:
Затова си вземи със индукционен плот, хем е по икономичен.
Прости невежеството ми но каква е разликата??? Аз мисля че тази е с керамичен но току виж се окаже че е индукционен. Пък и вече е закупена печката.....

Това е въпросната печка: http://www.technopolis.bg/b2c/details/7 ... ZCV-560-MW
torbalan - Дървен философ
За индукционния ти трябват съдове, които ги лови магнит.
Нагряват директно тенджерата, а самия плот остава студен.

А за плот до мивката - не е гот, иначе плота го заливай колкото искаш с вода - нищо му няма :)

Нашия въпреки, че е на 4 метра от печката много пъти съм го могрил :)
colyo - специалист
Както и да го погледнеш е лоша идея да слагаш плот и мивка едно до друго. Помисли за вариант да ги отдалечиш поне на метър. Ако нямаш никаква друга алтернатива, слагай ги така и пази да не пръска вода върху нагрятия плот.............и колкото изкара :wallbash:
Делян - специалист
cliffburton написа:
Здравейте!!!

За пръв път имаме печка със стъклокерамичен плот и ме интересува дали може мястото и да бъде точно до мивката...!?
Все си мисля че ако плота е нагрят и от мивката пръсне вода има опасност да се спука плота. Много моля за съвет!!!
Ако някой има опит нека сподели.

Благодаря предварително!!!
Едва ли от няколко пръснали капки ще се спука. Но от личен опит казвам, че за да ти е удобно, от двете страни на плота трябва да имаш достатъчно свободно място, за да преместиш врели тенджери, тигани, тави и т.н. Същото важи за хладилника, мивката и т.н.
cliffburton - специалист
Делян написа:

Едва ли от няколко пръснали капки ще се спука. Но от личен опит казвам, че за да ти е удобно, от двете страни на плота трябва да имаш достатъчно свободно място, за да преместиш врели тенджери, тигани, тави и т.н. Същото важи за хладилника, мивката и т.н.
От едната страна със сигурност ще има достатъчно място но от другата максимума който може да се постигне е около 50 см. ако се разместят кухненските шкафове.

Аз си мисля за някаква прозрачна преграда между печката и мивката. На първо време си мисля за дебело стъкло..... Всъщност може и да е матирано но най-вероятно ще събира повече мръсотия.
SoWhat - специалист
Ако можеш, измисли тези 50 см. Иначе с преграда няма да е гот. Това стъкло или каквото и да е, ще се ос..ре още на първия месец. Плюс това ще пречи.

Вива Металика.
cliffburton - специалист
SoWhat написа:
Ако можеш, измисли тези 50 см. Иначе с преграда няма да е гот. Това стъкло или каквото и да е, ще се ос..ре още на първия месец. Плюс това ще пречи.

Вива Металика.
Мисля по въпроса и както вървят нещата ще стане работата даже с повече от 50 см. :)

Metallica forever!!!

Тема "Съвет за място за печка със стъклокерамичен плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: