Мечтата на всяка домакиня
marinskikt - специалист
Каква дебелина на Ytong за зидане, при усвояване на терасата използвахте? Оставихте ли част от парапета?

Лично мен ме съветват да премахна изцяло стария парапет и да зидам с Ytong 125 мм. След това външна изолация 50 мм. стиропор.

Моля врелите и кипелите в тази област за съвет.
Предварително ви благодаря.
Последна промяна от marinskikt на пет мар 30, 2007 1:06 pm, променено общо 1 път.
Rumen Iankov - специалист
Остави си стария парапет като конструкция.Така стената ще стане по-здрава.Итонг 125 е добре.Изолацията отвънка можеш да е правиш заедно с зидането на балкона.Така ще спестиш пари от алпинисти.
solo5 - майстор
аз усвоих едната тераса, като иззидах с 20см Итонг
Премахнах стъклените прегради, но оставих парапета
12,5см е малко според мен, но ти си решаваш
Все пак аз оставих за бъдещ период изолацията отвън :roll:
Иначе, ако имаш стабилна конструкция можеш и с 5см и накрая гипсокартон :)
marinskikt - специалист
Ако оставя парапета ще пречи при направата на изолацията (външната), защото ще зидам от вътрешната му страна.
marinskikt - специалист
Най-добре ще е както го е направил колегата solo5. Само, че аз си мисля дали да не оставя само вертикалната част от парапета. Да видим обаче, отвеса какво ще покаже. .............. 5 мин. на терасата ............ Ако изнеса по-навън ще вляза във фугата между горната тераса и декоративната челна плоча. Там съм го запълнил с пяна и ще го подмазвам. Може би ще се получи.
Всичко така е овързано, че ме заболява главата от мислене. Тъкмо реша как ще го правя .... и хоп изниква някаква пречка. Айде пак мислене и умуване. :? В края на крайщата и от много мислене файда няма. Щото да не стане като с патката. :)
Ние оставихме парапета и зидахме с 5 см до него.От там нагоре продължихме с 10см.Добре стана,но сега ще има изолация от вътре , апосле смятаме и от вън да сложим.
Ние оставихме парапета и зидахме с 5 см до него.От там нагоре продължихме с 10см.Добре стана,но сега ще има изолация от вътре , апосле смятаме и от вън да сложим.
kojota - напреднал
Аз направих следното - оставих си парапета ( щото става въпрос за панелка и ми се струва рискова да го премахна ) от вътрешната страна на парапета залепих изолация , зад нея зидах с 10 cm ютонг и стана добре мисля .
Харалампи - специалист
На мен пък парапета ми е от цял панел и зидах зад него с 7.5 ама се прекарах. Трябваше да зидам с 5 см защото над него реших да зидам с 10 см и ми остана неравност от около 2.5 см обаче външната изолация я покри. Да му мислят паяците :razz:

Тема "Каква дебелина на Ytong за зидане, при усвояване на тераса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: