Мечтата на всяка домакиня
cybersas - специалист
Някой ако може да ми обясни при избор на модули за кухня - какво означава с ТУП и без ТУП?! Тия хора как си правят ценовите листи - не е истина - па напишете какво е ТУП - нещо като ТРЯС ли?! хе хе

Ще се радвам, ако някой знае.

Мерси.
mumar - специалист
ТУП - териториалноустройствени планове
ТУП - Термоустойчив плот (на линеен метър) :thumbs:
cybersas - специалист
mumar написа:
ТУП - териториалноустройствени планове
ТУП - Термоустойчив плот (на линеен метър) :thumbs:
Боже, боже - значи е плота :) Мерси

Ми вместо ТУП да бяха написли ПЛОТ - 1 буква разлика да го еа
dadko - майстор
Абе, само "плот" не става. Щот едно е "плот", а друго "термоустойчив плот" Щото на един "временен" шкаф на фурна за вграждане сложих някакъв плот и тъщата преместила на него тенджерата от котлона. Сега там има един хубав изгорен кръг. Довечера, ако не забравя-ще снимам и ще постна снимка. Не знам тези "ТУП"- на какви температури трябва да могат да издържат, но щом са термоустойчиви- при тях не би трябвало да се получи това. Ще го проуча този въпрос, щото в скоро време мисля да правя куФня, а тези подробности са важни.
cybersas - специалист
dadko написа:
Абе, само "плот" не става. Щот едно е "плот", а друго "термоустойчив плот" Щото на един "временен" шкаф на фурна за вграждане сложих някакъв плот и тъщата преместила на него тенджерата от котлона. Сега там има един хубав изгорен кръг. Довечера, ако не забравя-ще снимам и ще постна снимка. Не знам тези "ТУП"- на какви температури трябва да могат да издържат, но щом са термоустойчиви- при тях не би трябвало да се получи това. Ще го проуча този въпрос, щото в скоро време мисля да правя куФня, а тези подробности са важни.
Веднага ти казвам, че ТУП или не - не трябва да се оставя топло отгоре - освен ако не е гранит де :) На чисто новата куфня, точно на мега скъп "ТУП" жената плясна тигана - и ся - чак изгорено не е, но има промяна в цвета на плота - кръгче някакво :(
bulhomes2 - майстор
Е па да му ... и мегаскъпия плот... Щом ще го вардиш - по-добре евтин, па си го сменяй през 2-3 години!
dadko - майстор
Еми- тогава нека спокойно си го пишет само "плот" Шом като една гореща тенджера не може да издържи- кое му е термоустойчивото? А аз си мислех, че проблема с моя шкаф е, че плота е някакъв обикновен.
Термоустойчив, но устойчив на какви температури- 50, 100, 200 оC ??? трябва да имат някаква спецификация тези плотове.
Вярно, че гранит е най-добрия вариант, но си е цифра...
VLADO66 - майстор
dadko написа:
Еми- тогава нека спокойно си го пишет само "плот" Шом като една гореща тенджера не може да издържи- кое му е термоустойчивото? А аз си мислех, че проблема с моя шкаф е, че плота е някакъв обикновен.
Термоустойчив, но устойчив на какви температури- 50, 100, 200 оC ??? трябва да имат някаква спецификация тези плотове.
Вярно, че гранит е най-добрия вариант, но си е цифра...
ПДЧ с фолио колко искаш да издържи :-D
dadko - майстор
Да, де- някакво си фолио е. Под него-ПДЧ. Меламиново покритие е доколкото знам това фолио. А явно зависи и с каква дебелина е - вероятно по- скъпите са с по- дебело покритие. Ще потърся някакви datasheet на производителите, би трябвало да дават тази информация.
cybersas - специалист
Естествено че е ПДЧ отдоле - защо е толкова скъпо не зная - пак казвам - не е изгорял плота - съвършено гладък си е, но кръга от тигана се вижда ясно на светло - променило е цвета на плота - от сиво (както е) към бяло - е, или светло сиво.

Мене ако питате - единственото сигурно срещу такива температури (гореща мазнина) си е камъка...

Нямаше как да си го позволя на 15 линейни метра - абсурд.

Тема "Какво е с ТУП и без ТУП" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: