• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
Здравей те,монтираха ми новата кухня,но излезе лек проблем с керамичния котлон.Същия котлон е дебел 6.5 см. и при необходимите изчисления излиза,че котлоните ще опрат в фурната по тях.
Причина: термоплота е по нисък,или котлоните са ми много високи. Ако все пак изрежа термоплота и сложа котлоните ,то те ще са около 0.6,7 мм във въздуха на термоплота.
Какво решение предлагате,с какво може да се запънят тези мм.
Благодаря предварително.
shadowman - майстор
Виж дали може дъното на шкафа с фурната да се свали надолу, но и да не става голяма фуга отгоре, друг вариант е да огледаш къде са им допирните точки и ако има възможност да им огънеш/изрежеш ламарината на фурната, но ся да не я разфасоваш цялата... помня преди година се заиграх с едни котлони мидея които не стига че бяха по-дебели а и капачката за кабелите бе още 1 см отгоре.
shadowman написа:
Виж дали може дъното на шкафа с фурната да се свали надолу, но и да не става голяма фуга отгоре, друг вариант е да огледаш къде са им допирните точки и ако има възможност да им огънеш/изрежеш ламарината на фурната, но ся да не я разфасоваш цялата... помня преди година се заиграх с едни котлони мидея които не стига че бяха по-дебели а и капачката за кабелите бе още 1 см отгоре.
Под фурната имам шкаф , които ако му барна височината , ще ми се отвори разтояние между фурната и термоплота(ще ми избяга симетрията). В горната част на фурната имам ламарина , но плътно под тази ламарина имам жици и други работи от фурната,незнам ако изрежа тази ламарина дали няма да нагрява много от котлоните. Не ми е проблем котлоните дастърчат над термоплота,но с какво да уплатня тази фуга?
mobilis - специалист
За 0.6,7 мм - потърси си някакви лайсни под борда на керамичния плот. За уплътняване - силикон. Не се занимавай да режеш фурната, че ще се вкараш във филм. Можеш да покриеш фугата и с тънки летвички, боядисани с цвета на плота, или канта на керамичния плот.

едит: летвичките можеш да ги дадеш да ти ги фрезоват в подходяща форма, за да паснат на борда на керамичния плот.
ZEDYCUS - майстор
По принцип с керамичния котлон си вървят едни уплътнения със самозалепващо фолио. Те повдигат котлона поне 1 или 2 мм. Ако няма, купи си продават на метър.
Силикон не препоръчвам под карамиката, при един евентуален ремонт при свалянето му, ще иде или керамичния котлон или термоплота.
SoWhat - специалист
А не може ли да върнеш плота, за сметка на друг/Ако е скоро закупен/.
Иначе, всякакво подлагане под плота ще доведе до грозни работи.
ZEDYCUS написа:
По принцип с керамичния котлон си вървят едни уплътнения със самозалепващо фолио. Те повдигат котлона поне 1 или 2 мм. Ако няма, купи си продават на метър.
Силикон не препоръчвам под карамиката, при един евентуален ремонт при свалянето му, ще иде или керамичния котлон или термоплота.
Специално този модел няма уплътнения в комплекта,а и на мен на ми върши работа тези 1/2 мм. Можеш ли поне да ми кажеш къде да търся такива уплътнения,защото може да имат и по-дебели.
SoWhat написа:
А не може ли да върнеш плота, за сметка на друг/Ако е скоро закупен/.
Иначе, всякакво подлагане под плота ще доведе до грозни работи.
няма да мога да го върна в магазина,защото е купен преди около 3 мес. И верно ще е грозно,ако подложа нещо,но нов е цифра,а този какво да го правя?
nqmame - помощник
Случвало ми се е такъв проблем леко огъваш ламарината на фурната така че да не допира котлоните. И проблема ти е решен с лекото огъване на ламарината. Покажи малко снимки да видим какво може да се измисли ако има решение все някой ще ти помогне.
shadowman - майстор
Това с връщането е добра идея, хора са ходили половин година след покупката да връщат стока и са им я заменяли (става дума за технополис май), трябва да пазиш касовата и мисля, че ще подменят уреда, пробвай. Самите котлони не греят отдолу.
  • 1
  • 2

Тема "Разтояние межди термоплот и стъклокерамичен котлон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: