• 1
  • 2
Мечтата на всяка домакиня
kaspar4o82 - специалист
Здравейте на вси4ки компетентни и не комперетентни в форума
Имам нужда от съвет за монтаж на кухнески плот и гръб към него.
Плотът е с размер 140 см и ще е поставен над пералня и сушилня и ще стъпва на два крака от ютонк с размери 60 / 86 / 5 см .тухличките са със размер 60/25/5 см. Въпросът ми е с какво да захвана плота към тези два крака от ютонк . Варианта с дюбели категори4но го изклу4вам .
И следващия ми въпрос е за кухнеския гръб който ще е монтиран над плота стената към която ще се монтира в момента е с латекс с къкво мога да залепя тва гръб4е отново не искам да е с дюбели с някъв силикон или лепило и необходима ли е подготовка на стената за която ще е монтиран гърба
Благодаря на вси4ки за отделеното време !!!
shadowman - майстор
Правилно си се ориентирал, ползваш силикон или някакво монтажно лепило, само гледай да спънеш гърба , че почти винаги са криви. Може гърба да го пуснеш зад плота и да го хванеш с винтове и поне в долния край няма да имаш проблеми.
torbalan - Дървен философ
С монтажно лепило и гърба и плота за итонга...

Ако гърба не е купен все още - може да се купи плот, вместо гръб - по-прави са :)
Svezar - специалист
Ако гърба е като тези който виждам по магазините не знам как ще минеш само с лепило без да го фиксираш с няколко винтчета,толкова са криви че ако е само с лепило трябва двама трима мъже по стотина килограма да се опрат на него и да пият по 2-3 бири докато стегне лепилото :-D Аз по тази причина ползвам плоча ПДЧ за гръб и няма ядове с лепенето ! А за плота не е зле да помислиш за разделителна дъска между пералнята и сушилнята на която да се подпре плота по средата че иначе ще поддава ако натиснеш отгоре а и така ще стане по здраво,дъската я хващаш с ъглови планки за стената и после пак със същите за нея хващаш плота и става бетон !
kaspar4o82 - специалист
Днес ги монтирах с лепило Титан Фикс.Гърба беше прав не беше изобщо крив а и незнам как може и да се изкривят като са в палет един върхо друг можеби по магазините се кривят ако ги държат облегнати по единично.
Лепилото положих на топки през 30 см и после с гумен чук за да го нивелирам идеално.
Открая фугирах с цветен силикон на Церезит
shadowman - майстор
Тези на Кроношпан са най-кривите, а са така понеже от едната страна са гетинакс а другата е хартия, от известно време всички гърбове са от двете страни с гетинакс.
torbalan - Дървен философ
Аз гръб съм виждал само в магазина... И не съм видял до сега прав :)

Точно по тази причина у дома дърводелеца използва вместо гръб - ПДЧ от което са направени шкафовете...

Но щом си монтирал гърба и си доволен - честито :)
vlad0 - специалист
Може би си зависи от производителя, Аз наскоро си правих кухнята и гърба беше само 8мм, но беше идеално прав. Марката е Kaindl, залепих го с монтажно лепило, но не на топки както каза колегата а на лентички и прилепна плътно до стената, абе направо си заспа :-D
kaspar4o82 - специалист
shadowman написа:
Тези на Кроношпан са най-кривите, а са така понеже от едната страна са гетинакс а другата е хартия, от известно време всички гърбове са от двете страни с гетинакс.

Глупости моя е на Кроношпан „Мрамор Аляска“ и от двете страни гърба е с гетинакс а плота е от долната страна с картон.Даже дупката за кутията на контакта мнг трудно я пробих
По късноще пусна снимки
shadowman - майстор
Не четеш както трябва май, ще не вземеш един кроношпански гръб от преди 5 години да и да те видим как ще се залепи само с лепило? Прочете ли
  • 1
  • 2

Тема "Въпроси за Монтаж на кухненски плот и гръб" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: