Мечтата на всяка домакиня
rgadzhev - специалист
Дoсега съм изпoлзвал 10 см цокъл и ми се налага да отрежа цокъла под миялната с 1-2 см. Как стои въпроса ако използвам 15 см цокъл едва ли се реже 6-7 см ще стои много грозно?! Ако някой го е правил да сподели.
SoWhat - специалист
Вариант е, да поставиш краката на шкафовете по-навътре. Но досега не съм слагал 15 см.
Но от друга страна, след като шкафовете са по-високо, то и вратичката на миялката ще е по-къса и ще е вариант като на 10 см. Мисля.
pipilica - майстор
Искаш цокъла под вратата на миялната да е еднакъв с този на шкафовете ли?
Копчетата на миялната отгоре на врата ли са, ако са там е много лесно.
miliad - майстор
Самата миялна се повдига нагоре от крачетата, за да се изравни с шкафа и се реже пак толкова, колкото при 10см цокъл. Гледай монтажната схема де./ако има де :) /
rgadzhev - специалист
Да копчетата са отгоре на вратата, каква ви е идеята, има ли начин без рязане. Колко навътре да бъде цокъла за да не опира вратата в него, някой правил ли е опити? Не искам плота да е по-висок от 90 см.
shadowman - майстор
Има книжка за монтаж на съдомиялната, там е описано как трябва да стане. На мен до сега само на едно AEG и един Ariston не и ми се е налагало да режа цокъла.
pipilica - майстор
Това е добре че копчетата са отгоре. Имаш ли шкафовете и трябва ли да се съобразим с тях или сега ще ги правиш.
Взимаш един картон примерно 250/250 и го слагаш от страни опрян на машната, така че да стърчи от вратата (може да го залепиш с тиксо) после взимаш един молив слагаш го на предния долен край на вратата, така че да опира в картона,
и така отваряш докрай вратата на машината. На картона получаваш част от окръжност по която се движи долния край на вратата. Това го правиш без да повдигаш машината с крачетата й, мериш най-малкото разстояние и това ти е височината на цокъла. Ако имаш шкафовете с определени крака и цокъла на машината идва по-малък почваш да я подигаш докато ги изравниш. Няма да гледаш че машината не опира в плота щото там може да туриш допълнително парче плот или ПДЧ , също и декоративната врата която се закрепва на вратата на машината може да е по-висока от самата машина ако тя не стига до плота, задължително обаче двете врати да са равни отдолу.
Успех

Тема "Миялна за вграждане и висок цокъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: